‘Franse grootmacht blijft pushen en wil binnenlandse transfer Minteh kapen’ | OneFootball

‘Franse grootmacht blijft pushen en wil binnenlandse transfer Minteh kapen’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·24 giugno 2024

‘Franse grootmacht blijft pushen en wil binnenlandse transfer Minteh kapen’

Immagine dell'articolo:‘Franse grootmacht blijft pushen en wil binnenlandse transfer Minteh kapen’

Olympique Lyon wil de op handen zijnde transfer van Yankuba Minteh van Newcastle United naar Everton dwarsbomen. Volgens Fabrizio Romano leek de Gambiaan eerder op weg naar The Toffees, maar de transferjournalist weet dat de Franse nummer zes van het afgelopen seizoen daar een stokje voor wil steken.

“Olympique Lyon is druk bezig om de speler te overtuigen en het eens te worden over de persoonlijke voorwaarden”, schrijft Romano op X. Als het aan Newcastle United ligt, dan doet het de aanvaller, die afgelopen seizoen op huurbasis bij Feyenoord speelde, nog deze week van de hand.


OneFootball Video


Zondag wist Romano te melden dat Lyon contact had opgenomen met de entourage van Minteh, maar inmiddels zijn deze gesprekken in een stroomversnelling gekomen. Overigens is Everton nog niet afgehaakt voor de rappe buitenspeler. Minteh zelf heeft namelijk zijn voorkeur uitgesproken om bij de club uit Liverpool aan de slag te gaan.

Feyenoord had lange tijd hoop om nog een jaar te kunnen beschikken over Minteh. De 19-jarige Gambiaan was in 27 Eredivisiewedstrijden goed voor tien doelpunten en zes assists. Newcastle United wil de aanvaller echter niet verhuren maar verkopen. Daarbij hebben de Magpies een vraagprijs van zo'n 45 miljoen euro in gedachten.

Visualizza l' imprint del creator