FR12.nl

·31 luglio 2024

Feyenoord weet met B-team niet te overtuigen tegen AS Monaco

Immagine dell'articolo:Feyenoord weet met B-team niet te overtuigen tegen AS Monaco

Feyenoord heeft opnieuw een teleurstellend resultaat geboekt in de voorbereiding. Na de wedstrijd tegen SL Benfica werd ook de openingswedstrijd tegen AS Monaco verloren. De Fransen waren met 1-3 te sterk voor de stadionclub. Het vertoonde spel met veel wisselingen in het elftal bood weinig aanknopingspunten voor komende zondag.

Feyenoord begon allesbehalve overtuigend tegen de nummer twee van Frankrijk tijdens het afgelopen seizoen. Na twee minuten moest Justin Bijlow al in actie komen. Defensief oogde de ploeg van trainer Brian Priske net als afgelopen zondag tegen SL Benfica enorm kwetsbaar. George Ilenikhena wist AS Monaco na 25 minuten spelen terecht op voorsprong te schieten.

Vervolgens kon AS Monaco met een aantal mogelijkheden uitlopen, vooral vanwege slordigheden in de opbouw van Feyenoord. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Feyenoord beter in de wedstrijd. Lutsharel Geertruida zette de aanval bij de gelijkmaker fraai op en wist via Ayase Ueda Luka Ivanušec in de zestienmeter te vinden. De Kroaat schoot raak en tekende daarmee voor zijn eerste doelpunt van de voorbereiding. De gelijke stand was tevens ook de ruststand.

Tegengoal uit standaardsituatie

De goede fase aan het einde van de eerste helft was in de tweede helft al snel verdwenen. Guillermo Maripán kon simpel binnenkoppen uit een standaardsituatie. Feyenoord wist allesbehalve te overtuigen tijdens de tweede helft en kwam al snel op een 1-3 achterstand. Mohammed Salisu wist de ingevallen Mikki van Sas te passeren.

Dat Feyenoord niet wist te overtuigen tegen de Champions League-deelnemer heeft ook alles te maken met de spelers die op het veld stonden. Namen als Gimenez, Timber, Stengs en Paixão behoorden niet tot de wedstrijdselectie. De sterkhouders kregen rust in aanloop naar zondag. Daardoor kregen jeugdspelers als Candelaria, Sliti en Read speeltijd in De Kuip.

Voor Feyenoord zit de voorbereiding er nu op. Zondag wacht het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV en een week later begint de Eredivisie. De ploeg van Priske lijkt er op basis van de wedstrijden tegen SL Benfica en AS Monaco allesbehalve klaar voor. Al heeft vanwege blessures en de late terugkeer van de diverse internationals nog geen enkele keer in de beoogde basiself kunnen spelen.

Opstelling FeyenoordBijlow (62’ Van Sas), Geertruida (46’ Giersthove), Tsoungui, Plug (81’ Netten), Read (73’ Arnaud), Milambo (81’ Rudisill), Zechiël (Zekovic), Pedersen (73’ Candelaria) Lingr (62’ Sliti) Ueda (62’ Bullaude), Ivanušec (81’ Sauer).