'Feyenoord onderdeel van groots Spaans plan van 20 miljoen euro' | OneFootball

'Feyenoord onderdeel van groots Spaans plan van 20 miljoen euro' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 settembre 2024

'Feyenoord onderdeel van groots Spaans plan van 20 miljoen euro'

Immagine dell'articolo:'Feyenoord onderdeel van groots Spaans plan van 20 miljoen euro'
Immagine dell'articolo:'Feyenoord onderdeel van groots Spaans plan van 20 miljoen euro'

© IMAGO

Feyenoord moet hoogstwaarschijnlijk opnieuw om tafel met Atlético Madrid. Volgens de laatste berichtgeving uit Spanje hebben los Colchoneros grootse plannen om Dávid Hancko komende winter los te weken bij de Rotterdamse club en om dit kunnen financieren zijn er zelfs al spelers aangewezen die mogen vertrekken. Cristhian Mosquera van Valencia geldt als alternatief.


OneFootball Video


Hancko stond de afgelopen transferperiode volop in de belangstelling van Atlético. De 27-jarige centrale verdediger blonk voor het tweede jaar op rij uit bij Feyenoord, waar hij vorig seizoen in totaal 48 duels (6 goals, 3 assists) in actie kwam. Atlético wilde Hancko dolgraag inlijven, maar was niet bereid om te voldoen aan de vraagprijs van naar verluidt minimaal 35 miljoen euro.

Na het einde van de transferperiode en een grondige evaluatie is er volgens Spaanse media bij Atlético geconcludeerd dat de vacature voor een nieuwe centrale verdediger nog steeds openstaat. Hancko is nog steeds in beeld bij de Spaanse topclub en staat zelfs bovenaan het verlanglijstje. De verwachting is dat er minimaal twintig miljoen euro nodig is om de Slowaaks international los te weken.

Atlético zal om de komst van een nieuwe centrale verdediger te kunnen bekostigen, enkele spelers moeten verkopen. Hiervoor zijn Thomas Lemar en Nahuel Molina in beeld. Eerstgenoemde werd drie jaar geleden nog voor 72 miljoen euro overgenomen van AS Monaco, terwijl de laatstgenoemde speler in 2022 voor 20 miljoen euro neerstreek bij Atlético.

Er wordt getwijfeld of de komst van Hancko voor Atlético realistisch is, gezien de moeizame relatie met Feyenoord. De Spanjaarden hebben echter ook een alternatief in gedachten in de persoon van Mosquera. De twintigjarige mandekker zou ongeveer hetzelfde prijskaartje hebben als Hancko, maar is een realistischere optie qua haalbaarheid. Mosquera heeft nog een contract tot medio 2026 bij Valencia, terwijl Hancko nog tot medio 2028 vastligt.

Visualizza l' imprint del creator