Duidelijkheid over toekomst Ronald Koeman bij Oranje na wanvertoning tegen Duitsland | OneFootball

Duidelijkheid over toekomst Ronald Koeman bij Oranje na wanvertoning tegen Duitsland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·15 ottobre 2024

Duidelijkheid over toekomst Ronald Koeman bij Oranje na wanvertoning tegen Duitsland

Immagine dell'articolo:Duidelijkheid over toekomst Ronald Koeman bij Oranje na wanvertoning tegen Duitsland

Ronald Koeman zit heel stevig in het zadel bij de beleidsbepalers van de KNVB, zo geeft Oranje-watcher Jeroen Stekelenburg van de NOS aan in de Voetbalpodcast van hetzelfde medium. Volgens Stekelenburg is het daarom dan ook nutteloos om te speculeren over een eventueel vertrek van Koeman als bondscoach van het Nederlands elftal.

In de NOS Voetbalpodcast bespreekt Stekelenburg met Jeroen Grueter, Arman Avsaroglu en Jeroen Elshoff de positie van Koeman. Stekelenburg geeft toe dat hij twijfelt of de spelersgroep van het Nederlands elftal momenteel een type trainer als Koeman nodig heeft: "Over Koeman wordt vaak gezegd dat hij veel uit een spelersgroep kan knijpen. Hij kan veel dingen herstellen en veranderen, maar ik denk dat deze groep heel erg gebaat is bij een 'procestrainer'. Het is een jonge groep en dit is het moment om er dingen in te slijpen", zegt Stekelenburg, die ziet dat de Duitsers dit onder Julian Nagelsmann veel beter voor elkaar hebben: "Ze hebben geen automatismen en een basis waar ze op kunnen bouwen, zoals de Duitsers wel hebben."


OneFootball Video


Over de trainerspositie hoeft echter niet gediscussieerd te worden, zo geeft Stekelenburg aan. De journalist, die Oranje al jarenlang volgt, weet namelijk dat Koeman er erg goed op staat in Zeist: "De feiten zijn wat ze zijn: Ronald Koeman is bondscoach van het Nederlands elftal en blijft dat voorlopig. Hij zit heel stevig in het zadel", stelt Stekelenburg, die ook geen goed alternatief ziet: "Hij behoort ook tot de betere coaches van Nederland en er is niemand vrij die het beter zou kunnen doen. Het is een interessante, maar vrij nutteloze discussie."

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

Visualizza l' imprint del creator