Driessen ziet 'strategische zet' van PSV: 'Dat krijgen ze nu als een boemerang terug' | OneFootball

Driessen ziet 'strategische zet' van PSV: 'Dat krijgen ze nu als een boemerang terug' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 ottobre 2024

Driessen ziet 'strategische zet' van PSV: 'Dat krijgen ze nu als een boemerang terug'

Immagine dell'articolo:Driessen ziet 'strategische zet' van PSV: 'Dat krijgen ze nu als een boemerang terug'
Immagine dell'articolo:Driessen ziet 'strategische zet' van PSV: 'Dat krijgen ze nu als een boemerang terug'

© Videostill De Oranjezomer

Valentijn Driessen en Mike Verweij zijn in de podcast Kick-off ingegaan op de communicatie rond de fitheid van Jerdy Schouten. Diens club PSV meldde bij zijn afmelding voor het Nederlands elftal dat de balveroveraar oververmoeid was. De 27-jarige Schouten zei later in De Telegraaf dat zijn afwezigheid echter te wijten was aan een knieblessure.


OneFootball Video


De verdedigende middenvelder vertelde dat hij de knieblessure opliep tijdens de wedstrijd tegen Willem II (0-2 winst) op 28 september. "k heb met pijnstillers tegen Sporting nog dingen kunnen onderdrukken, maar daarna werd het alleen maar erger. De pijn in mijn knie werd zo ondraaglijk dat ik gewoon niet meer kon spelen en ik Sparta-thuis en de twee interlands van Oranje moest overslaan", legde hij uit.

"PSV betaalt wel een beetje de tol voor slechte communicatie", reageert Verweij. "Dat is wel onnodig, denk ik. Als Peter Bosz gewoon had gezegd: 'Jerdy Schouten heeft zich afgemeld voor het Nederlands elftal, omdat hij lichte knieklachten heeft, maar wel dermate licht dat hij er tegen AZ (19 oktober, red.) misschien weer bij is', dan was er denk ik helemaal niets aan de hand geweest. Hij heeft tegen Sporting met pijnstillers gespeeld."

Volgens de journalist van De Telegraaf volgden de ontwikkelingen elkaar snel op en werd er daarom wat 'flexibiliteit' van de persvoorlichter gevraagd. Daar is Driessen het mee eens. "Met een ervaren persvoorlichter was het misschien niet zo gebeurd. De persvoorlichter van vorig jaar, Sanne Clements, is weg bij PSV. Ze hebben een nieuwe, niet geheel toevallig weggehaald bij De Telegraaf: Nick Tol. In ieder geval kan niemand meer zowel De Telegraaf als Tol beschuldigen van eentweetjes."

"Dit zijn gewoon goede leermomenten voor een perschef, maar daar is dit natuurlijk niet voor bedoeld, want het gaat natuurlijk om een hoop geld. Misschien was het van PSV ook wel een keuze uit strategisch oogpunt om geen open kaart te spelen", speculeert Driessen. "Als je roept dat Schouten, die inmiddels 35, 40 miljoen euro waard is, een knieblessure heeft, zijn zeker buitenlandse clubs extra alert op het moment dat je zo iemand wil halen. Er zijn transfers niet doorgegaan door knieblessures, dat hebben we bij Feyenoord gezien. Dat was een heel zwart beeld, dat werd geschetst bij Calvin Stengs, maar dat zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden", doelt hij op diens afgeketste transfer naar Charlotte FC. "Misschien was het dus wel een strategische zet van PSV, maar dat krijgen ze nu als een boemerang terug."

Visualizza l' imprint del creator