Dit had Romelu Lukaku wel eens mogen doen volgens Franky Van der Elst: "Bij Frankrijk doet Kylian Mbappé dat toch ook?" | OneFootball

Dit had Romelu Lukaku wel eens mogen doen volgens Franky Van der Elst: "Bij Frankrijk doet Kylian Mbappé dat toch ook?" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·3 luglio 2024

Dit had Romelu Lukaku wel eens mogen doen volgens Franky Van der Elst: "Bij Frankrijk doet Kylian Mbappé dat toch ook?"

Immagine dell'articolo:Dit had Romelu Lukaku wel eens mogen doen volgens Franky Van der Elst: "Bij Frankrijk doet Kylian Mbappé dat toch ook?"

Het EK van de Rode Duivels zit er vroeger op dan gehoopt na de 1-0 nederlaag tegen Frankrijk. Voor enkele oudere spelers kan het zomaar hun laatste grote toernooi met België zijn geweest.

Na een zeer teleurstellende wedstrijd tegen Frankrijk zat het er al op voor de Duivels. Wie dit EK snel zal willen vergeten, is Romelu Lukaku. Hij scoorde drie doelpunten, maar die werden allemaal afgekeurd.


OneFootball Video


De spits is een van de grote namen bij de Rode Duivels, maar kwam op het EK geen enkele keer met de pers praten. "Ik vind dat een beetje flauw", stelt Franky Van der Elst.

"Als je de vedette bent van de ploeg, mag je op zo’n groot toernooi wel eens langs gaan bij de pers. Bij Frankrijk doet Kylian Mbappé dat toch ook? Kevin De Bruyne voerde die taak ook goed uit. Dat is een morele verplichting."

Lukaku is 31 en kon dus nog wel een tijdje door, ook bij de Rode Duivels. Of hij dat gaat doen blijft maar de vraag. Van der Elst hoopt dat de spits nu niet stopt bij de nationale ploeg.

"Als dat gebeurt zou ik dat héél erg jammer vinden. Lukaku is nog altijd onmisbaar voor de nationale ploeg. Het klopt wel dat het op grote toernooien vaak niet wil lukken voor hem, maar het is dan beter om ver weg te blijven van al die sociale media."

Visualizza l' imprint del creator