Details over akkoord tussen PSV en Barcelona over Dest onthuld | OneFootball

Details over akkoord tussen PSV en Barcelona over Dest onthuld | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 luglio 2024

Details over akkoord tussen PSV en Barcelona over Dest onthuld

Immagine dell'articolo:Details over akkoord tussen PSV en Barcelona over Dest onthuld
Immagine dell'articolo:Details over akkoord tussen PSV en Barcelona over Dest onthuld

© IMAGO

PSV maakte zaterdag de definitieve komst van Sergiño Dest bekend. De Eindhovenaren nemen de 23-jarige vleugelverdediger transfervrij over van Barcelona, waar hij nog een contract tot medio 2025 had. Langzaam wordt er meer duidelijk over de overeenkomst tussen PSV en de Spaanse topclub over de komst van Dest.


OneFootball Video


Dest streek vorig jaar op huurbasis neer bij PSV, dat een optie tot koop van elf miljoen euro bedong. De clubleiding van de Eindhovenaren was voornemens om deze te activeren, totdat de Amerikaans international een zware knieblessure opliep. PSV trok vervolgens de stekker uit de onderhandelingen, maar bleef actief geïnteresseerd in de definitieve komst van Dest.

PSV slaagde er uiteindelijk in om Dest transfervrij over te nemen. In ruil hiervoor neemt de regerend landskampioen het volledige salaris van de multifunctionele back over. Dest zou volgens Capology voor zes miljoen euro per jaar op de loonlijst hebben gestaan bij Barcelona.

Daarnaast hebben PSV en Barcelona volgens het Eindhovens Dagblad een een doorverkooppercentage besproken. "Vermoedelijk bedraagt dat ongeveer twintig procent van een toekomstige transfersom", schrijft Rik Elfrink. PSV zou op basis van de Estimated Transfer Value van Dest van 27,2 miljoen euro Barcelona ongeveer 5,5 miljoen euro verschuldigd zijn bij een transfer.

In het verleden slaagde PSV er ook in om Xavi Simons transfervrij weg te plukken bij Paris Saint-Germain. Echter was er destijds sprake van een lage terugkoopclausule. Elfrink verzekert dat dergelijke 'addertjes onder het gras' niet van toepassing zijn bij de overname van Dest. "Dat er onder bepaalde voorwaarden sprake is van een mogelijkheid tot terugkoop lijkt niettemin niet ondenkbaar", schrijft de journalist.

Dat er onder bepaalde voorwaarden sprake is van een mogelijkheid tot terugkoop lijkt niettemin niet ondenkbaar

- Rik Elfrink (Eindhovens Dagblad)

Dest was door zijn contract en zijn blessure een blok aan het been van het financieel noodlijdende Barcelona, dat van hem af wilde. De verdediger kreeg voor de definitieve overstap naar PSV nog aanbiedingen van andere clubs, maar deze waren niet interessanter. Zodoende konden de Eindhovenaren optimaal profiteren van de situatie van Dest bij Barcelona.

Visualizza l' imprint del creator