Daley Blind hoopt op terugkeer bij Ajax: 'De club zit nog steeds diep in mijn hart' | OneFootball

Daley Blind hoopt op terugkeer bij Ajax: 'De club zit nog steeds diep in mijn hart' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 maggio 2024

Daley Blind hoopt op terugkeer bij Ajax: 'De club zit nog steeds diep in mijn hart'

Immagine dell'articolo:Daley Blind hoopt op terugkeer bij Ajax: 'De club zit nog steeds diep in mijn hart'
Immagine dell'articolo:Daley Blind hoopt op terugkeer bij Ajax: 'De club zit nog steeds diep in mijn hart'

© Imago

Daley Blind baalt nog altijd van zijn vertrek bij Ajax in de winter van 2023. De verdediger, inmiddels speelachtig voor Girona, was graag in Amsterdam gebleven. In de podcast van zijn zaakwaarnemer vertelt Blind dat hij een terugkeer in de toekomst niet uitsluit.


OneFootball Video


Blind noemt in de podcast SEG Stories zijn vertrek bij Ajax een ‘grote smet’ op zijn carrière. “Dat is nog steeds pijnlijk. Ik had me voorgesteld om nu nog bij Ajax te spelen, om het zo maar te zeggen. Zeker. De situatie waarom ik weg moest was gewoon pijnlijk.” Blind voelde zich niet meer gewaardeerd binnen Ajax. “Dat heeft niet te maken met Ajax zelf, maar met individuen op dat moment. De club Ajax zit nog steeds diep in mijn hart en ga ik het liefst ooit naar terug. En wat ik zeg: ik gaf net al aan dat ik daar het liefst nu nog had gezeten”, aldus de verdediger van Girona.

De linksback is niet de enige die zich deze week uitsprak over zijn vertrek. Ook Erik ten Hag snapte niet waarom Ajax afscheid nam van Blind en Davy Klaassen: “Hoe hebben ze afscheid kunnen nemen van spelers als Daley Blind en Davy Klaassen? Ik vond dat echt zo schandalig, de manier hoe dat is gegaan", zei Ten Hag in een interview met Voetbal International. "Zo slecht voor Ajax. Ze hadden Davy Klaassen toch nooit weg mogen doen. Zo’n speler is zo belangrijk voor de groep, voor de club. Dat DNA wil je bewaken, moet je bewaken. Hij zal altijd voor je club blijven gaan, ook als anderen verzaken, omdat het een echte Ajacied is."

Hetzelfde geldt voor Blind: “Hoe dom kun je zijn?” Blind vertrok in de winter van 2023 transfervrij bij Ajax en tekende vervolgens bij Bayern München. Aanleiding was een ruzie met de toenmalig hoofdtrainer Alfred Schreuder. Blind maakte afgelopen zomer de overstap naar Girona, waar hij momenteel een vaste basisspeler is en zeker is van een plek in de groepsfase van de Champions League voor komend seizoen.

Het doet Ten Hag op dit moment dan ook pijn om te zien hoe Ajax ervoor staat: “Het is zo’n mooie club en we hebben daar zo veel moois neergezet, dan hoop je dat de club daarop voort kan borduren.” De oefenmeester dat er een hoop werk te verzetten valt in Amsterdam: “Technisch is het een grote chaos geworden. Op alle vlakken. Kijk bijvoorbeeld eens naar Jong Ajax dit seizoen, die zijn bijna onderaan geëindigd in de Eerste Divisie, dat zegt in mijn ogen altijd heel veel over de technische staat. En de eerste selectie, die is totaal uit balans. Het werd van kwaad tot erger.”

Visualizza l' imprint del creator