Cercle Brugge dondert van Europese wolk en blijft achter met 0 op 6, KV Kortrijk pakt eerste driepunter | OneFootball

Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·4 agosto 2024

Immagine dell'articolo:Cercle Brugge dondert van Europese wolk en blijft achter met 0 op 6, KV Kortrijk pakt eerste driepunter

Cercle Brugge heeft ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen verloren. In eigen huis ging het met 1-2 onderuit tegen KV Kortrijk.

Cercle Brugge en KV Kortrijk hadden hun eerste wedstrijd allebei verloren en wilden niet opnieuw puntenverlies lijden. Muslic wisselde vier keer in vergelijking met donderdag, onder meer Augusto en Agyekum kwamen in de basis.

Cercle schoot het best uit de startblokken, maar het was wel KV Kortrijk dat na een kwartier scoorde. Alebiosu schilderde de bal op het hoofd van Ferri, die aan de eerste paal onbedreigd kon binnenkoppen.

De reactie van Cercle kwam er, maar toch was de 0-2 dichter dan de 1-1. Ambrose en De Neve lieten de kansen liggen en daar profiteerde Cercle van. Net voor de rust trapte Somers de gelijkmaker binnen.

KV Kortrijk smeert Cercle Brugge nederlaag aan

Ook na de rust begon Cercle goed, maar echte kansen waren er niet. Denkey kwam wel dicht bij zijn eerste, maar doelman Gunnarsson redde goed. Toch was het Kortrijk dat opnieuw op voorsprong kwam. Mampassi kopte een hoekschop goed binnen.

Messaoudi kwam dicht bij de 1-3, maar raakte niet voorbij Warleson. Cercle proberde nog, Van der Bruggen en Utkus probeerden nog, maar doelman Gunnarsson redde telkens uitstekend.

Cercle Brugge begint dus met 0 op 6 aan het nieuwe seizoen en staat samen met STVV laatste. KV Kortrijk doet dan weer een uitstekende zaak en schuift op naar een voorlopige zevende plaats in het klassement.