Calvin Stengs kan de toptransfer van Teun Koopmeiners naar Juventus in werking zetten | OneFootball

Calvin Stengs kan de toptransfer van Teun Koopmeiners naar Juventus in werking zetten | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 agosto 2024

Calvin Stengs kan de toptransfer van Teun Koopmeiners naar Juventus in werking zetten

Immagine dell'articolo:Calvin Stengs kan de toptransfer van Teun Koopmeiners naar Juventus in werking zetten
Immagine dell'articolo:Calvin Stengs kan de toptransfer van Teun Koopmeiners naar Juventus in werking zetten

© IMAGO

Teun Koopmeiners staat aan de vooravond van zijn toptransfer naar Juventus. De aanvallende middenvelder wilde koste wat het kost vertrekken bij Atalanta en lijkt nu zijn zin te krijgen. De Italiaanse subtopper heeft echter wel kenbaar gemaakt eerst een vervanger te willen aantrekken. Calvin Stengs van Feyenoord lijkt de ideale kandidaat om de overstap van Koopmeiners in werking te zetten.


OneFootball Video


Na maandenlange onderhandelingen lijkt Koopmeiners alsnog zijn gewenste transfer te krijgen. De Oranje-international had afgelopen voorjaar al bij de clubleiding van Atalanta kenbaar gemaakt graag een overstap te willen maken en kreeg van het bestuur groen licht. Echter besloot Atalanta zich hard op te stellen richting Juventus, waarna Koopmeiners besloot om niet langer in actie te komen voor zijn oorspronkelijke werkgever.

De staking van Koopmeiners lijkt zijn vruchten te hebben afgeworpen, nu beide clubs een akkoord hebben gesloten over een transfersom van 55 miljoen euro. De 26-jarige middenvelder maakte woensdagavond dan ook geen onderdeel meer uit van het Atalanta dat met 2-0 verloor van Real Madrid in de Europese Supercup. Het is dan ook wachten totdat Atalanta een vervanger heeft aangetrokken, waarna Koopmeiners en Juventus zijn transfer wereldkundig kunnen maken.

Tot op heden is Atalanta nog niet concreet voor een mogelijke vervanger van de middenvelder, waardoor het nog wel even kan duren voordat Koopmeiners te zien is in het shirt van Juventus. De data van SciSports tonen aan de club uit Bergamo met Stengs van Feyenoord een vergelijkbare speler in huis kan halen. De aanvallende middenvelder annex rechtsbuiten zag deze week nog een overstap naar Charlotte FC in rook opgaan door problemen die waren geconstateerd bij de medische keuring.

Calvin Stengs en Teun Koopmeiners hebben dezelfde speelstijl.

Desondanks hoeft dat niet te betekenen dat Stengs nooit meer een transfer gaat maken. “Dat is ook onzin”, zei Mikos Gouka op de vraag of er nooit meer een transfer voor Stengs in zit. “Stengs kan nog steeds transfers maken, dat bleek in Nice, Antwerpen en Rotterdam.” De Feyenoord-watcher van het Algemeen Dagblad is wel van mening dat de knie van Stengs wel de prijs en de interesse kan drukken: “Dat is ook één van de redenen dat Te Kloese en de directie van Feyenoord besloten mee te werken toen Charlotte FC maximaal tien miljoen bood op de speler.”

Atalanta kan met Stengs in dat opzicht een goedkope opvolger van Koopmeiners aantrekken. Hoewel de komst van de aanvallende middenvelder van Feyenoord enige risico’s met zich meebrengt, beschikt Stengs over voldoende kwaliteiten om op een hoger niveau te acteren dan in de Eredivisie. Stengs, die een Similarity van liefst 99% heeft met de speelstijl van Koopmeiners, speelde afgelopen seizoen bij Feyenoord voornamelijk als een schaduwspits en was in totaal 26 (8 goals, 18 assists) keer betrokken bij een doelpunt van de Rotterdammers. Daarmee was Stengs net iets productiever dan Koopmeiners, die in totaal 22 keer betrokken was bij een goal. De aanvallende middenvelder van Atalanta scoorde liefst vijftien keer en was zevenmaal de aangever bij een doelpunt.

Stengs is van zichzelf een meer flegmatieke speler dan Koopmeiners, maar toont desondanks veel gelijkenissen volgens het databureau. Beide internationals zijn uitstekende passers en houden zich aan hun verdedigende taken. Waar Stengs voor zijn blessure bekend stond om zijn dribbelacties, is de aanvallende middenvelder van Feyenoord een behoudender geworden. Beiden staan dan ook niet bekend om hun dribbels, maar meer om hun voetballende kwaliteiten in de kleine ruimte.

Hoewel Stengs in het verleden veel hinder heeft ondervonden van zijn knieblessure, is de aanvallende middenvelder van Feyenoord een prima vervanger van Koopmeiners. Atalanta zal met Stengs (72,3) wel iets wat achteruit gaan op het gebied van Skill ten opzichte van Koopmeiners (80,4), die simpelweg onhoudbaar bleek te zijn voor de Italiaanse subtopper. Met Atalanta kan Stengs overigens alsnog zijn gewenste buitenlandse avontuur te pakken krijgen. Een win-win-situatie.

Visualizza l' imprint del creator