Brian Priske doet opvallende onthulling over Feyenoord-spits Julián Carranza | OneFootball

Brian Priske doet opvallende onthulling over Feyenoord-spits Julián Carranza | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 ottobre 2024

Brian Priske doet opvallende onthulling over Feyenoord-spits Julián Carranza

Immagine dell'articolo:Brian Priske doet opvallende onthulling over Feyenoord-spits Julián Carranza
Immagine dell'articolo:Brian Priske doet opvallende onthulling over Feyenoord-spits Julián Carranza

© IMAGO

Trainer Brian Priske kende Julián Carranza nog niet toen Feyenoord de spits wilde halen. De 24-jarige spits werd in de zomer van 2024 transfervrij overgenomen van Philadelphia Union. Anderhalve week geleden was hij als invaller trefzeker tegen Go Ahead Eagles (1-5 winst) en zondag vond hij als basisspeler het net tegen FC Utrecht (0-2 winst).


OneFootball Video


Carranza is derde spits bij Feyenoord en stond in de basis door de blessures van Santiago Giménez en Ayase Ueda. Zijn optreden stemde Priske zeer tevreden, liet hij weten tegenover De Telegraaf. "Julián weet in de ’box’ waar hij moet staan en hij werkt ongelooflijk hard. Hij stopt heel veel energie in zijn spel en vooral ook in de trainingen. In de eerste maanden heeft hij niet de speeltijd gekregen waarop hij waarschijnlijk hoopte. Maar hij bleef loyaal, werkte nóg harder en pakte tegen Utrecht zijn moment."

De Deen gaf na afloop eerlijk antwoord toen hem werd gevraagd of hij de Argentijnse aanvaller al kende toen Feyenoord hem wilde halen. "Nee, ik leerde hem kennen toen hij in beeld kwam. Ik heb hem de eerste maanden op de huid gezeten, want ik vond dat hij vooral defensief meer moest brengen. Die kant van hem moeten we voor ons spel verder ontwikkelen. Nu ben ik heel blij met hem, want hij leverde vandaag een top performance.

Priske was sowieso te spreken over het optreden van zijn ploeg tegen FC Utrecht. "Ik vond dat we geweldig speelden. Hier halen de spelers heel veel vertrouwen uit. Het publiek van Utrecht liet zich flink horen in de openingsfase en we stonden tien minuten onder druk, maar onze spelers blijven nu zo kalm in elke situatie en maken zoveel betere keuzes dan in het begin van het seizoen. We worden met elkaar nu steeds sterker."

Carranza speelde dit seizoen 151 minuten voor Feyenoord, verdeeld over 7 duels, en was daarin 2 keer trefzeker. Zijn concurrenten Giménez en Ueda speeldeen respectievelijk 497 minuten en 562 minuten, verdeeld over 7 en 12 duels. Zowel de Mexicaan als de Japanner trof daarin vier keer doel.

Visualizza l' imprint del creator