Boëtius deelt fantastisch nieuws en is genezen van kanker | OneFootball

Boëtius deelt fantastisch nieuws en is genezen van kanker | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·31 luglio 2024

Boëtius deelt fantastisch nieuws en is genezen van kanker

Immagine dell'articolo:Boëtius deelt fantastisch nieuws en is genezen van kanker

Ongeacht het resultaat van Feyenoord woensdagavond tegen AS Monaco, kwam het mooiste nieuws iets na afloop vanuit een andere plek in Rotterdam. Jean-Paul Boëtius was in het Nieuwe Luxor Theater te gast bij de Oranjezomer van Hélène Hendriks en vertelde met een grote glimlach te zijn genezen kanker.

Afgelopen maart kreeg Boetius te horen dat zijn eerdere tumor was uitgezaaid en dat was uiteraard een flinke klap. "Nu gaat het heel goed met me. Zeker als je zag hoe ik eruit was komen te zien. Ik had eerst een afro en uiteindelijk werd ik kaal. Zoals je nu ziet komt het weer mooi terug."


OneFootball Video


"Twee weken geleden heb ik goed nieuws gekregen vanuit het ziekenhuis. Het gewenste resultaat hebben we behaald, dus ik kan weer zonder zorgen vooruit kijken. Ze willen het eigenlijk pas na vijf jaar zeggen, maar ik zeg het nu gewoon: ik ben schoon."

Constateren

"Het is een proces geweest van een week ongeveer. Ik werd ’s nachts wakker met hevige pijn rondom mijn nier en ik belde de huisartsenpost op. Toen ging ik langs en werd ik naar huis gestuurd omdat ik geen nierstenen had. Drie dagen later lag ik nog steeds en had ik dezelfde pijn. Toen heb ik een scan laten maken. Ik kijk alles echt vanuit een hele positieve blik, dus linkte het er niet aan. Het was uiteindelijk wel zo, maar gelukkig konden we heel snel terecht. Een dag na het constateren zat ik al aan de chemo."

Voetbalcarrière

Nu kan Boëtius zich weer focussen op iets waar zijn passie ligt, namelijk het voetbal. "Ik heb zeker nog wel een aantal jaren in mijn lichaam zitten en ik hoop dat de mensen op juiste posities dat ook gaan zien. Ik wil weer aan de bak en ben fit. Ik heb keihard getraind. Ik kijk met een hele open blik en ben vorig jaar misschien iets te kritisch geweest waardoor ik bepaalde clubs heb afgezegd. Nu wil ik gewoon weer aan de bak en heb ik tuurlijk wel bepaalde dromen. Ik ambieer nog steeds het hoogste."

Visualizza l' imprint del creator