'Bayern München bereidt zich voor op megatransfer Oranje-international volgende zomer' | OneFootball

'Bayern München bereidt zich voor op megatransfer Oranje-international volgende zomer' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·6 agosto 2024

'Bayern München bereidt zich voor op megatransfer Oranje-international volgende zomer'

Immagine dell'articolo:'Bayern München bereidt zich voor op megatransfer Oranje-international volgende zomer'

Dat Xavi Simons onlangs op huurbasis bij RB Leipzig tekende, was een aderlating voor concurrent Bayern München, maar Der Rekordmeister heeft er veel vertrouwen in de Nederlands international komende zomer aan te trekken. Simons heeft dan nog een contract voor twee jaar bij Paris Saint-Germain.

In juli werd al duidelijk dat Bayern het 21-jarige talent nu al graag zou overnemen van de Franse kampioen. Ook Arsenal en Manchester United zouden geïnteresseerd zijn geweest. Een belangrijk struikelblok rondom Simons was het feit dat PSG de speler niet definitief van de hand wilde doen. Een huurperiode was voor geïnteresseerde clubs het hoogst haalbare en daarna kon geen optie tot koop bedongen worden.


OneFootball Video


Bayern wilde die optie tot koop wel, wat mogelijk ervoor gezorgd heeft dat Leipzig er met de speler vandoor kon. Maandag werd de overstap definitief: Leipzig neemt Simons voor nog een seizoen over van PSG. Bij PSV hoopte men door een doorverkooppercentage op een overstap met een transfersom, maar dat kwam er niet van.

Volgens Florian Plettenberg van Sky Sports DE richt Bayern zijn pijlen nu op komende zomer, waarin Simons weer een beslissing zal moeten maken over zijn volgende club. Intern zou de club uit München voor de komst van de Nederlands international zijn. Financieel gezien wordt Simons dan ook aantrekkelijker: de buitenspeler annex middenvelder heeft dan nog een tweejarig contract in Parijs en er hoeft geen rekening gehouden te worden met het doorverkooppercentage van PSV. Bovendien zou sportdirecteur een goede relatie met Simons hebben. Florian Wirtz van Bayer Leverkusen is Bayerns favoriete transferkandidaat, maar als die niet haalbaar is, zal de club de pijlen richten op Simons.

Visualizza l' imprint del creator