Bayer Leverkusen wint overtuigend in aanloop naar duel met Feyenoord | OneFootball

Bayer Leverkusen wint overtuigend in aanloop naar duel met Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·15 settembre 2024

Bayer Leverkusen wint overtuigend in aanloop naar duel met Feyenoord

Immagine dell'articolo:Bayer Leverkusen wint overtuigend in aanloop naar duel met Feyenoord

Na de desastreuze slotfase in Groningen is de Champions League wellicht niet het podium waar Feyenoord op zit te wachten, maar aanstaande donderdag is het toch zover. In De Kuip worden de degens gekruist met het Duitse Bayer Leverkusen. De ploeg van oud-Liverpool speler Xabi Alonso werd vorig jaar kampioen. Dit seizoen vergaat het de West-Duitsers echter nog niet vlekkeloos. Gistermiddag, uit bij Hoffenheim, werd daarentegen wel het gewenste resultaat behaald.

Na een miraculeuze ontsnapping tegen Borussia Mönchengladbach, een behoorlijk karige overwinning op een vierdedivisionist in de beker en een nederlaag tegen RB Leipzig werd het wel tijd voor een overtuigende wedstrijd van Leverkusen. Opvallend in de voorgaande wedstrijden was dat de defensie regelmatig werd gepasseerd. Waar er vorig seizoen slechts 24 tegendoelpunten in de gehele Bundesliga genoteerd konden worden, moest de ploeg van Alonso dit seizoen al 7 doelpunten incasseren (in 5 officiële wedstrijden).


OneFootball Video


In Hoffenheim traden de bezoekers aan in vrijwel de sterkste opstelling. Dat was te merken, want al na 16 minuten werd door Martin Terrier, overgekomen van Stade Rennes, de eerste treffer aangetekend. De ruimte achter de Hoffenheimse defensie werd regelmatig gevonden. De explosieve Victor Boniface gedijde als een vis in het water bij de geboden ruimte. Hij schoof de bal richting de Fransman. Even later mocht de Nigeriaan op vergelijkbare wijze aantekenen voor het tweede doelpunt.

De riante voorsprong betekende echter niet dat de thuisploeg niets in de melk te brokkelen had. Hoffenheim zorgde namelijk voor het eerste gevaar en raakte de lat. Na de 0-2 ging men op zoek naar de aansluiting. Deze werd gevonden. Berisha tikte een voorzet van de linkerkant binnen. Kort daarna leek Hoffenheim op gelijke hoogte te komen. De rebound op het schot van Anton Stach werd een prooi voor wederom Berisha, maar hij stond in buitenspelpositie. Als hij de bal echter had gelaten voor Andrej Kramari`c, die naast hem stond, had de goal geteld.

In het vervolg werd Leverkusen steeds sterker en had Hoffenheim minder inbreng. Met iets minder dan 20 minuten op de klok maakten de bezoekers aan alle onzekerheid een einde. Na een overtreding op Alex Grimaldo mocht Florian Wirtz aanleggen voor een strafschop. Hij schoot deze uitermate zuiver in de linkerbenedenhoek. Het pleit was beslecht en de vechtlust verdween bij Hoffenheim.

Het laatste kwartier werd professioneel uitgespeeld door de bezoekers die nog een doelpunten mochten bijschrijven. Wederom maakte Victor Boniface, oud-speler van Union Saint-Gilloise, een doelpunt. Met een fraaie actie passeerde hij zijn directe tegenstander. Hij schoot de bal met zijn mindere linkervoet keihard laag in het doel. Een indrukwekkende wedstrijd van Leverkusen, maar verdedigend was het allerminst feilloos. Wellicht biedt dit kansen voor Feyenoord.

Visualizza l' imprint del creator