Bart Vriends spot cruciaal 'wapen' bij Nederlands elftal: ‘Weinig spelers zijn zó goed daarin’ | OneFootball

Bart Vriends spot cruciaal 'wapen' bij Nederlands elftal: ‘Weinig spelers zijn zó goed daarin’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·2 luglio 2024

Bart Vriends spot cruciaal 'wapen' bij Nederlands elftal: ‘Weinig spelers zijn zó goed daarin’

Immagine dell'articolo:Bart Vriends spot cruciaal 'wapen' bij Nederlands elftal: ‘Weinig spelers zijn zó goed daarin’

Bart Vriends heeft dinsdagavond optimaal genoten van oud-ploeggenoot Denzel Dumfries. De rechtsback, die terugkeerde in de basis bij het Nederlands elftal voor de wedstrijd tegen Roemenië, speelde een ijzersterk duel en kan na afloop dan op flinke complimenten rekenen.

Door de (verrassende) basisplaats van Steven Bergwijn ontstond er meer ruimte op de rechterkant bij Oranje. Mede daarkon Dumfries vaker mee opstomen als rechtsback. “Eigenlijk alle aanvallers van Oranje spelen het liefst aan de linkerkant. Omdat Bergwijn vandaag meer naar binnen speelde, kwam Dumfries, onze andere ‘aanvaller’, echt in zijn kracht”, begint Vriends, die aanwezig was bij Studio Fußball.


OneFootball Video


“Hij is echt zó goed in het overlappen van die rechterkant en in de zestien komen. Het komt mooi tot uiting, al komt er niet áltijd een kans uit. Denzel is aan die rechterkant over het algemeen een van de beste backs van Europa. Dit is gelukkig echt een wapen wat we hebben”, sluit de verdediger, die naar Adelaide United vertrekt, af.

Visualizza l' imprint del creator