Anwar El Ghazi vindt eindelijk nieuwe club na ontslag bij FSV Mainz | OneFootball

Anwar El Ghazi vindt eindelijk nieuwe club na ontslag bij FSV Mainz | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 luglio 2024

Anwar El Ghazi vindt eindelijk nieuwe club na ontslag bij FSV Mainz

Immagine dell'articolo:Anwar El Ghazi vindt eindelijk nieuwe club na ontslag bij FSV Mainz
Immagine dell'articolo:Anwar El Ghazi vindt eindelijk nieuwe club na ontslag bij FSV Mainz

© IMAGO

Na negen maanden zonder club te hebben gezeten, lijkt Anwar El Ghazi weer aan de slag te gaan. Engelse media melden dat Cardiff City druk bezig is met het laatste papierwerk om de komst van de buitenspeler vervolgens wereldkundig te kunnen maken. El Ghazi zat zonder club na zijn ontslag bij FSV Mainz in november.


OneFootball Video


Eindelijk mag El Ghazi zich weer voetballer noemen. De 29-jarige buitenspeler uit Barendrecht moest lange tijd wachten op een nieuwe club, aangezien hij afgelopen seizoen al voor twee clubs (PSV en FSV Mainz) in actie was gekomen. Reglementen van de UEFA schrijven dat een profvoetballer voor niet meer dan twee clubs in Europa mag dienen per seizoen. De aanvaller had de optie om naar Saoedi-Arabië te vertrekken, maar besloot om voor zijn kansen in Europa te gaan deze zomer.

El Ghazi is geen onbekende in Engeland. De tweevoudig international speelde in totaal vier jaar voor Aston Villa en had een grote bijdrage in de promotie met de club naar de Premier League. In het seizoen 2020/21 scoorde El Ghazi liefst tien keer op het hoogste niveau van Engeland. Na een korte uitleenbeurt aan Everton kwam de aanvaller in 2023 bij PSV terecht. In Eindhoven was El Ghazi nooit zeker van een basisplaats. Desondanks kwam de jeugdexponent van Ajax en Sparta Rotterdam in 33 wedstrijden tot 9 treffers.

Afgelopen seizoen maakte de buitenspeler na afloop van de zomerse transferperiode de overstap naar FSV Mainz. Een succes werd zijn periode in de Bundesliga echter niet. De aanvaller werd door de club beschuldigd van antisemitische uitingen en werd door FSV Mainz op straat gezet. De rechtbank van Mainz ging daar niet in mee en vond dat El Ghazi onterecht ontslagen is.

Visualizza l' imprint del creator