Anderlecht overweegt nieuw trainersscenario steeds meer: Clasico wordt bepalend voor keuze | OneFootball

Anderlecht overweegt nieuw trainersscenario steeds meer: Clasico wordt bepalend voor keuze | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·5 ottobre 2024

Anderlecht overweegt nieuw trainersscenario steeds meer: Clasico wordt bepalend voor keuze

Immagine dell'articolo:Anderlecht overweegt nieuw trainersscenario steeds meer: Clasico wordt bepalend voor keuze

Jesper Fredberg is ook geen uil. Hij ziet ook hoe David Hubert in een mum van tijd de kleedkamer achter zich heeft gekregen en een meer attractiever voetbal wil presenteren. Daarom wordt Hubert steeds meer een kandidaat om gewoon aan te blijven als hoofdcoach.

Dan zal Anderlecht wel nog een oplossing moeten vinden voor zijn licentie, maar... momenteel zijn de kandidaten om over te nemen niet te dik bezaaid. Hoewel de club gesprekken voerde met Mark van Bommel, wees de ex-coach van Antwerp het voorstel af.


OneFootball Video


Daarnaast was er ook een verkennend gesprek met de Servische coach Vladimir Ivic, maar dat leidde niet tot concrete onderhandelingen. Van Bommel en Ivic stonden op de shortlist van Anderlecht, maar geen van beide kandidaten lijkt op dit moment een serieuze optie.

Ivic, die onder andere coach was bij Maccabi Tel Aviv en Watford, zit sinds maart zonder club, maar na een kort gesprek met Anderlecht werd er verder niets ondernomen. Dit wijst erop dat de club mogelijk toch verder kijkt naar interne oplossingen.

David Hubert, die interim-trainer werd na het ontslag van Riemer, doet het voorlopig goed. Hoewel hij twee keer gelijk speelde in de Jupiler Pro League, wist hij indrukwekkende resultaten te behalen in de Europa League, met overwinningen tegen Ferencváros en Real Sociedad. Hubert maakt tactisch indruk en weet de groep te motiveren, waardoor hij steeds meer aanzien verwerft binnen de club.

Anderlecht evalueert zijn prestaties na de Clasico tegen Standard en zal dan een definitieve beslissing nemen over de toekomst van de trainerspositie. Hubert heeft in ieder geval punten gescoord en lijkt een serieuze kandidaat voor een langer verblijf als hoofdtrainer.

Visualizza l' imprint del creator