Anderlecht liep een veelbelovende Nederlandse middenvelder mis: "Ik denk dat dit een mooie kans zou zijn geweest" | OneFootball

Anderlecht liep een veelbelovende Nederlandse middenvelder mis: "Ik denk dat dit een mooie kans zou zijn geweest" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·12 settembre 2024

Anderlecht liep een veelbelovende Nederlandse middenvelder mis: "Ik denk dat dit een mooie kans zou zijn geweest"

Immagine dell'articolo:Anderlecht liep een veelbelovende Nederlandse middenvelder mis: "Ik denk dat dit een mooie kans zou zijn geweest"

Anderlecht deed deze zomer enkele mooie transfers. Paars-wit dacht echter ook aan een Nederlandse middenvelder, maar die deal ging niet door.

Deze zomer werd Anderlecht vaak geconfronteerd met problemen op de transfermarkt. Veel doelwitten werden genoemd, maar bijna evenveel mislukkingen volgden. Paars-wit had versterking nodig, vooral op het middenveld om de opvolging van Thomas Delaney te verzekeren. Pas op het laatste moment van de transferperiode keerde Leander Dendoncker op huurbasis terug.


OneFootball Video


Voorafgaand daaraan probeerde Jesper Fredberg Dirk Proper naar het Lotto Park te halen. Proper is een 22-jarige Nederlandse middenvelder die bij NEC Nijmegen speelt. In zijn jonge carrière speelde hij al 137 wedstrijden voor de A-ploeg van NEC.

Wederzijdse interesse... maar geen overeenkomst

Zijn zaakwaarnemer Joost Ebergen onthulde de interesse van Anderlecht aan het medium ESPN. "Anderlecht was serieus geïnteresseerd, maar moest eerst spelers vrijmaken om Proper aan te kunnen trekken", aldus Ebergen.

Maar de deal ketste af. "Ik denk dat Anderlecht een mooie stap voor Dirk zou zijn geweest, en dat denkt hij ook." Maar NEC vroeg te veel geld (zes miljoen euro, de marktwaarde van de speler volgens Transfermarkt).

Financiële eisen die ook clubs als PSV en FC Nordsjaelland hebben afgeschrikt. Proper heeft uiteindelijk een nieuw contract getekend bij NEC tot 2026.

Visualizza l' imprint del creator