Alex Kroes liet topversterking voor Ajax afgelopen zomer lopen | OneFootball

Alex Kroes liet topversterking voor Ajax afgelopen zomer lopen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 settembre 2024

Alex Kroes liet topversterking voor Ajax afgelopen zomer lopen

Immagine dell'articolo:Alex Kroes liet topversterking voor Ajax afgelopen zomer lopen
Immagine dell'articolo:Alex Kroes liet topversterking voor Ajax afgelopen zomer lopen

© IMAGO

Jeffrey de Lange bekroonde een ijzersterk seizoen met Go Ahead Eagles afgelopen zomer met een toptransfer naar Olympique Marseille. De Franse topclub telde twee miljoen euro neer voor de sluitpost, die tot medio 2027 tekende in het Stade Vélodrome. Olympique Marseille was echter niet de enige club met belangstelling, daar ook Ajax De Lange op de korrel had. Tot een deal kwam het echter niet en dat blijkt een hard gelag voor de Amsterdammers.


OneFootball Video


“Ja, zeker. Vanuit Ajax kwam vrij snel het verhaal dat er eerst verkocht moest worden. Voor mij hield het op een gegeven moment op met wachten”, bevestigde De Lange tegenover Ajax Showtime de interesse van Ajax. “Ik kan niet eeuwig blijven wachten met het risico dat er uiteindelijk niemand verkocht zou worden en ik geen stap zou gaan maken. Ik heb begrepen dat er zeker contact is geweest, maar het was vrij duidelijk. Er móést iets verkocht worden voordat er iets mogelijk was.”

Desondanks sluit de 26-jarige goalie niet uit dat hij ooit nog het shirt van de Amsterdammers aantrekt. “Ajax is mijn club, ik heb er elf jaar gespeeld. Die ambitie en droom heb ik nog steeds wel. Ik heb alleen één wedstrijd in Jong Ajax gespeeld, maar dat was een oefenwedstrijd. Ik heb wel vaak op de bank gezeten, maar geen officiële wedstrijd gekeept. Er leiden meer wegen naar Rome, om nog maar een cliché te gebruiken. Er is altijd nog van alles mogelijk”, zegt hij. “Laten we voor mij tien jaar aanhouden en dan moet het kunnen. Ik heb er zo lang gespeeld en ik kijk nog elke wedstrijd van Ajax. Het is gewoon mijn club en dat zal altijd zo blijven.”

Data laten zien dat dat een groot gemis is voor Ajax, daar De Lange wel degelijk een goede versterking had kunnen zijn voor de hoofdstedelingen. De huidige Skill van de doelman wordt geschat op 61,5 en zijn Potential wordt geïndexeerd op 63,5. Daarmee is hij volgens het algoritme van FootballTransfers een stuk vaardiger dan alle doelmannen die momenteel in dienst van Ajax zijn. Bovendien heeft De Lange ook meer potentieel: het toekomstige niveau van Diant Ramaj (60,5) en Jay Gorter (60,2) wordt ondanks hun jonge leeftijd lager ingeschat.

Immagine dell'articolo:Alex Kroes liet topversterking voor Ajax afgelopen zomer lopen

© SciSports - De speelstijl van Jeffrey de Lange.

Bovendien lijkt De Lange ook een doelman die qua speelstijl goed in het Ajax van Francesco Farioli past. De voormalig Oranje-jeugdinternational speelt als een meevoetballende keeper die ook trekken heeft van een vliegende kiep. Het eerstgenoemde type doelman voetbalt veel mee en helpt actief mee in de opbouw, terwijl een vliegende kiep een hoge lijn houdt en relatief weinig acties uitvoert op zijn eigen doellijn.

Visualizza l' imprint del creator