Ajax opent gesprekken met Frans international over toptransfer | OneFootball

Ajax opent gesprekken met Frans international over toptransfer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 giugno 2024

Ajax opent gesprekken met Frans international over toptransfer

Immagine dell'articolo:Ajax opent gesprekken met Frans international over toptransfer
Immagine dell'articolo:Ajax opent gesprekken met Frans international over toptransfer

© IMAGO

Jonathan Ikoné is bij Ajax in beeld om de flanken te versterken. De aanvaller van Fiorentina zou reeds benaderd zijn door de Amsterdammers, die maar al te graag een nieuwe rechtsbuiten aan de selectie hopen toe te voegen. Fabrizio Romano meldt dat Ajax inmiddels een eerste bod aan het voorbereiden is op Ikoné.


OneFootball Video


Ajax is nog op zoek naar versterkingen voor het komende seizoen en is uitgekomen bij Ikoné. De 26-jarige vleugelspeler moet op huurbasis naar Amsterdam komen, weet Romano. De buitenspeler speelde afgelopen seizoen 28 wedstrijden in de Serie A. Vooral in de eindfase van de competitie werd de Fransman gebruikt als invaller.

Ikoné speelde afgelopen tweeëneenhalf jaar bij Fiorentina, waarmee hij tweemaal de Conference League-finale verloor. Daarvoor kwam de aanvaller uit voor Lille OSC en Montpellier HSC in de Ligue 1. Ikoné maakte zijn eerste minuten in het betaalde voetbal bij Paris Saint-Germain. Ook speelde hij vier interlands voor het Franse nationale team.

De eerste reacties op de geruchten rondom Ajax en Ikoné zijn niet al te positief. Willem Haak, journalist bij Southfields en volger van het Italiaanse voetbal, weet direct te melden dat Ikoné geen onuitwisbare indruk op hem heeft achtergelaten. “Ik gun het niemand om 34 of meer wedstrijden naar de Ikoné van Fiorentina te kijken. Buitenspeler is in Italië vreselijk geweest. Veel te vrijblijvend en nooit efficiënt”, zegt Haak.

Visualizza l' imprint del creator