Ajax kaapt transferplan PSV met mogelijke komst aanvaller van Benfica | OneFootball

Ajax kaapt transferplan PSV met mogelijke komst aanvaller van Benfica | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 luglio 2024

Ajax kaapt transferplan PSV met mogelijke komst aanvaller van Benfica

Immagine dell'articolo:Ajax kaapt transferplan PSV met mogelijke komst aanvaller van Benfica
Immagine dell'articolo:Ajax kaapt transferplan PSV met mogelijke komst aanvaller van Benfica

© IMAGO

Gianluca Prestianni van Benfica is op de radar verschenen van Ajax, schrijft A Bola. Het Argentijnse wonderkind mag elders in Europa ervaring gaan opdoen en zou bij Ajax in beeld zijn om de flanken te versterken. Ajax is niet de enige club met interesse, aangezien ook PSV hoopt hem te kunnen huren.


OneFootball Video


Benfica lijkt op korte termijn afscheid te willen nemen van Prestianni. De aanvaller, achttien jaar, komt momenteel nog tekort voor een basisplaats bij de Portugese topclub, die wel inziet dat Prestianni minuten moet gaan maken. Om die reden is Benfica bereid om mee te werken aan een tijdelijk vertrek. Naar welke club, is nog onduidelijk. Naar verluidt staat Benfica er ook voor open om Prestianni terug te laten gaan naar Argentinië.

Prestianni werd afgelopen winter voor negen miljoen euro door Benfica overgenomen van Vélez Sarsfield. De Argentijns jeugdinternational tekende een contract tot medio 2029, maar zat slechts drie duels bij de wedstrijdselectie. Prestianni mocht in het laatste competitieduel slechts drie minuten meedoen tegen Rio Ave (1-1) en kwam hierin niet tot scoren. Hij kwam daarnaast zes duels uit voor het tweede elftal van Benfica. Hierin was hij goed voor één doelpunt en één assist.

Volgens Rik Elfrink staat Benfica open voor een transfer op huurbasis en kan hierbij een koopoptie opgenomen worden in de overeenkomst. Het is niet bekend hoe hoog de afkoopsom zal zijn. Prestianni vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 9,2 miljoen euro. Prestianni, die in het verleden vergeleken werd met Wayne Rooney, moet bij Ajax voor meer opties zorgen op de flanken.

Prestianni is ook bij PSV in beeld. De Eindhovenaren weten dat het komende winterstop afscheid gaan nemen van Hirving Lozano, terwijl Johan Bakayoko ook nog altijd in de belangstelling staat van Europese topclubs. Couhaib Driouech is in ieder geval al in Eindhoven en zal spoedig zijn handtekening gaan zetten onder een meerjarig contract bij PSV, waardoor de club de flanken weer enigzins gevuld heeft.

Visualizza l' imprint del creator