‘Ajax geïnteresseerd in transfervrije rechtsback, maar heeft te maken met veel concurrentie’ | OneFootball

‘Ajax geïnteresseerd in transfervrije rechtsback, maar heeft te maken met veel concurrentie’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·3 luglio 2024

‘Ajax geïnteresseerd in transfervrije rechtsback, maar heeft te maken met veel concurrentie’

Immagine dell'articolo:‘Ajax geïnteresseerd in transfervrije rechtsback, maar heeft te maken met veel concurrentie’

Ajax heeft haar oog laten vallen op de transfervrij Cedric Soares, weet het Engelse Arsenal-month-clubs-France-Saudi-Arabia-Turkey-contemplating-Portuguese-back.html" tt-mode="url">The Daily Mail te melden. De 32-jarige rechtervleugelverdediger is kosteloos over te nemen nadat zijn aflopende contract bij Arsenal na vier jaar niet werd verlengd.

Naast Ajax zijn er nog enkele andere clubs met interesse in de Portugese Soares. Zo zouden OGC Nice, de oude club van Ajax-trainer Francesco Farioli, en Stade Rennais de verdediger op de korrel hebben. Ook mag de transfervrije rechtsback zich heugen op interesse uit Saudi-Arabië en Turkije.


OneFootball Video


Soares maakte in 2020 de overstap naar Arsenal en speelde in vier seizoenen 64 duels voor de Londenaren. Afgelopen seizoen kwam de Portugees nauwelijks in de plannen voor van Mikel Arteta, die de voorkeur gaf aan Ben White en Takehiro Tomiyasu. Mede daarom is besloten om het aflopende contract van Soares niet te verlengen. De verdediger zou zijn opties willen bekijken alvorens hij beslist over zijn toekomst.

Eerder vandaag werd bekend dat Ajax zich concreet heeft gemeld voor Juventus-verdediger Daniele Rugani. Met de namen die nu de revue passeren lijkt Ajax zit momenteel vooral te richten op ervaren spelers. Dat was volgens meerdere mensen, waaronder ex-trainer John van 't Schip, het gebrek bij de Amsterdammers afgelopen seizoen. Soares voldoet aan die vereiste, zo heeft hij 343 wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld in onder meer de Premier League, de Portugese competitie en de Europa League.

Visualizza l' imprint del creator