Ajax gaat Weghorst niet kopen bij vertrek van Akpom: 'Hij heeft geen cent te besteden' | OneFootball

Ajax gaat Weghorst niet kopen bij vertrek van Akpom: 'Hij heeft geen cent te besteden' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·22 agosto 2024

Ajax gaat Weghorst niet kopen bij vertrek van Akpom: 'Hij heeft geen cent te besteden'

Immagine dell'articolo:Ajax gaat Weghorst niet kopen bij vertrek van Akpom: 'Hij heeft geen cent te besteden'

Ajax is van plan om Wout Weghorst in eerste instantie te huren van Burnley, ook als de overbodige Chuba Akpom wordt verkocht. Dat meldt Johan Inan donderdagochtend in het Algemeen Dagblad. Volgens de journalist wil technisch directeur Alex Kroes, die geen cent te besteden heeft in Amsterdam, momenteel voornamelijk inzetten op huurdeals.

Kroes hoopt in de laatste weken van de transfermarkt nog miljoenen op te strijken door overbodige spelers te slijten, want de beleidsbepaler heeft momenteel zelf niets te besteden. Om die reden is hij ook niet van plan om transferdoelwitten Andries Noppert en Weghorst direct te kopen: "In het geval Noppert mikt Kroes op een tijdelijk verblijf bij Ajax, zoals de kans ook reëel is dat Weghorst – in eerste instantie – op huurbasis zal tekenen zodra Akpom wordt verkocht", schrijft Inan in het Algemeen Dagblad. Het is onduidelijk of Ajax een koopoptie wil opnemen als het Weghorst gaat huren.


OneFootball Video


Die twee jackpots voor Ajax bestaan uit het behalen Champions League-voetbal in het nieuwe seizoen, maar ook uit het halen van de Europa League. Voor dat laatste, een doelstelling op korte termijn, is het aan Ajax om af te rekenen met het Poolse Jagiellonia Bialystok. Het kan de Amsterdammers de nodige miljoenen opleveren, zeker als de club zich dit seizoen met de prestaties in de Eredivisie kan plaatsen voor de Champions League. Daar zet technisch directeur Kroes vol op in.

Visualizza l' imprint del creator