Ajax dreigt mis te grijpen: Italiaanse grootmacht laat oog vallen op Weghorst | OneFootball

Ajax dreigt mis te grijpen: Italiaanse grootmacht laat oog vallen op Weghorst | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8 luglio 2024

Ajax dreigt mis te grijpen: Italiaanse grootmacht laat oog vallen op Weghorst

Immagine dell'articolo:Ajax dreigt mis te grijpen: Italiaanse grootmacht laat oog vallen op Weghorst
Immagine dell'articolo:Ajax dreigt mis te grijpen: Italiaanse grootmacht laat oog vallen op Weghorst

© IMAGO

AS Roma heeft interesse in Wout Weghorst, weet de Italiaanse sportkrant Tuttosport te melden. De club van trainer Daniele De Rossi is in de zoektocht naar een vervanger voor Romelu Lukaku uitgekomen bij de spits van Burnley, die tijdens het EK met het Nederlands elftal een prima indruk weet achter te laten. Ook Ajax en FC Twente worden al geruime tijd in verband gebracht met de aanvaller, die vorig seizoen werd verhuurd aan TSG Hoffenheim.


OneFootball Video


Naar verluidt verlangt Burnley een transfersom van tien miljoen euro voor de 31-jarige Oranje-international. Dat bedrag is voor FC Twente niet te betalen en lijkt in de huidige situatie ook voor Ajax een struikelblok. De Amsterdammers zullen eerst flink moeten verkopen, alvorens ze toe kunnen slaan op de transfermarkt. Ajax-watcher Mike Verweij meldde eerder dat van elke 120 miljoen euro die de club via transferinkomsten binnenkrijgt, slechts 50 miljoen euro opnieuw geïnvesteerd kan worden in de selectie.

Verweij schreef tevens dat de huidige situatie bij Ajax ervoor zorgt dat technisch directeur Alex Kroes in een spagaat zit. "De nieuwe technische man wil niets liever dan zo snel mogelijk Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten inlijven, maar vanwege de donkere wolken die boven de Johan Cruijff ArenA hangen, hebben directie en rvc bepaald dat er pas spelers worden aangetrokken als er uitgaande transfers hebben plaatsgevonden." Kroes wil van alle spelers die afgelopen zomer aangekocht werden alleen Sivert Mannsverk, Branco van den Boomen en Diant Ramaj behouden.

Overigens zal ook AS Roma eerst moeten verkopen voordat het in actie kan komen in de strijd om Weghorst. Tammy Abraham, die in 2021 overkwam van Chelsea, staat hiervoor op de nominatie. De 26-jarige Engelsman mag zich heugen op de interesse van AC Milan en Juventus. Hij vertegenwoordigt een Estimated Transfer Value (ETV) van 17,4 miljoen euro.

Weghorst zelf heeft de focus vooralsnog alleen op het Europees kampioenschap liggen. “Daarna ben ik ervan overtuigd dat er iets heel moois komt”, vertelde de voormalig speler van onder meer Hoffenheim, Manchester United en VfL Wolfsburg eerder over de geruchten die rondgaan. Woensdagavond wacht voor de goalgetter met Oranje de ontmoeting met Engeland in de halve finale van het EK.

Visualizza l' imprint del creator