Afellay voorspelt spoedig ontslag Ten Hag: opvallende opvolger genoemd | OneFootball

Afellay voorspelt spoedig ontslag Ten Hag: opvallende opvolger genoemd | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 settembre 2024

Afellay voorspelt spoedig ontslag Ten Hag: opvallende opvolger genoemd

Immagine dell'articolo:Afellay voorspelt spoedig ontslag Ten Hag: opvallende opvolger genoemd
Immagine dell'articolo:Afellay voorspelt spoedig ontslag Ten Hag: opvallende opvolger genoemd

© IMAGO

Erik ten Hag wordt hoogstwaarschijnlijk spoedig ontslagen bij Manchester United, zo is de consensus in Studio Voetbal. De ploeg van Ten Hag verloor zaterdag met 0-3 in eigen huis van Tottenham Hotspur. Daardoor zijn the Red Devils in de Premier League afgezakt naar de twaalfde plaats, met zeven punten uit zes wedstrijden.


OneFootball Video


Maarten Stekelenburg besprak de situatie van Ten Hag in Manchester. "Ze hebben natuurlijk heel bewust voor elkaar gekozen deze zomer", doelde de journalist op de beslissing van de beleidsbepalers om het vertrouwen in Ten Hag uit te spreken. "Daar is het transferbeleid ook echt op ingericht, want hij heeft heel veel spelers kunnen halen waar hij in gelooft. Hij staat bij de bookmakers met stip op een om als eerste manager ontslagen te worden in de Premier League."

Hij staat bij de bookmakers met stip op een om als eerste manager ontslagen te worden in de Premier League

- Jeroen Stekelenburg over Erik ten Hag

"Overigens staat met stip op een om hem dan te vervangen Ruud van Nistelrooij", vervolgde Stekelenburg. Van Nistelrooij werd in de zomer naar Manchester gehaald en fungeert momenteel samen met René Hake als assistent-trainer op Old Trafford. "Alleen ze zullen Ten Hag er niet zomaar uitgooien, nadat ze in de zomer zo voor hem gegaan zijn." Eerder wist FootballTransfers al te melden dat het plan is dat Van Nistelrooij binnen twee maanden hoofdtrainer is van United.

Afellay, die drieënhalf jaar in Engeland voor Stoke City speelde, zei eveneens te verwachten dat Ten Hag binnenkort zijn congé krijgt als er geen drastische verbetering plaatsvindt. "Hij zal wel op korte termijn resultaat moeten gaan boeken, maar hij heeft natuurlijk wel gigantisch veel tijd gehad. Ook om het naar zijn hand te zetten. Natuurlijk is het resultaat wat telt, maar als je nog een attractieve manier van spelen zag... maar daar zie je helemaal niets van terug. Als je ziet dat FC Twente op Old Trafford aan de winnende hand was, met alle honderden miljoenen die hij heeft geïnvesteerd en al die aankopen die uit zijn koker komen, dan denk ik dat het uitstel van executie is."

Ten Hag werd zelf ook gevraagd naar een mogelijk vertrek na de verliespartij tegen Tottenham. De oefenmeester maakte zich echter nog geen zorgen over een mogelijk ontslag. "We hebben nog steeds wat blessures en zullen ons qua organisatie moeten verbeteren. We hebben tijd nodig en zitten nog steeds in dezelfde boot: de eigenaars, de staf en de spelers. Dus nee, ik maak me geen zorgen."

Visualizza l' imprint del creator