Zaakwaarnemer doet boekje open over bizarre werksituatie voor Dirk Kuyt | OneFootball

Zaakwaarnemer doet boekje open over bizarre werksituatie voor Dirk Kuyt | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 Oktober 2024

Zaakwaarnemer doet boekje open over bizarre werksituatie voor Dirk Kuyt

Gambar artikel:Zaakwaarnemer doet boekje open over bizarre werksituatie voor Dirk Kuyt
Gambar artikel:Zaakwaarnemer doet boekje open over bizarre werksituatie voor Dirk Kuyt

© IMAGO

Dirk Kuyt kende een gelukkig eerste half jaar als trainer van Beerschot VA, waarmee hij kampioen werd op het Belgische tweede niveau. Afgelopen zomer verlengde de 44-jarige oefenmeester zijn contract bij de Belgische laagvlieger, maar op het hoogste niveau kent hij weinig succes. Zaakwaarnemer Rob Jansen legt uit hoe de vork in de steel zit van Kuyt bij Beerschot.


Video OneFootball


Na een kort, mislukt dienstverband bij ADO Den Haag streek Kuyt ruim een jaar na zijn ontslag neer bij Beerschot. De oud-international promoveerde naar de Jupiler Pro League, maar behaalde tot op heden slechts één punt. De laatste zeven duels werden verloren en ook de gestaakte stadsderby tegen Royal Antwerp stevent door een 4-0 tussenstand af op een nederlaag.

In de podcast KieftJansenEgmondGijp komt de situatie van Kuyt ter sprake tussen zaakwaarnemer Jansen en oud-voetballer Wim Kieft. "Jij hebt hem bij de verkeerde club gebracht", wijst de analist grappend naar Jansen. "Hoe kan je nou een trainer bij zo'n club daar neerzetten?", vraagt Kieft zich af.

Jansen neemt vervolgens het woord en legt uit hoe de vork in de steel zit. "Beerschot is in handen van mensen uit Saoedi-Arabië, gemanaged wordt vanuit een soort constructie met meerdere clubs en die mensen zijn te goede trouw", vervolgt Jansen zijn uitleg. "Dat is prima, maar er zit nooit hart en leiding in de club, want het wordt van bovenaf bestuurd over vier of vijf clubs in totaal."

"Dirk promoveert en wij gaan om tafel met de eigenaren", blikt Jansen terug. "En wij stellen de vragen, omdat je je af kunt vragen of het altijd aan de trainer ligt: Hebben we het budget voor de eerste divisie? Komt er nieuwe trainingsaccommodatie? Komt er nieuwe clubleiding? Want er is geen algemeen directeur, geen technisch directeur, geen technische staf. Niets meer. Alles is weg. Het wordt allemaal geregeld."

Jansen gaat vervolgens met Kuyt in conclaaf over zijn dienstverband bij Beerschot. "Dirk vraagt: 'Wat gaan we doen?', dus ik zeg: 'Je bent gepromoveerd en gaat de hoogste divisie van België in. Je hebt vertrouwen in jezelf. Je spelersmateriaal is discutabel. Er moet een hele hoop bij", vertelt Jansen. "Dus hij zegt: 'Ik neem de gok en doe het wel' en dat is ook een beetje het ego in de sport, zo van hij wil niet weglopen."

Kuyt verlengt vervolgens zijn contract bij Beerschot met een jaar, waarbij een hoge ontslagclausule in wordt opgenomen. "We gaan beginnen, er komt een nieuwe directeur en die gaat zijn best doen", vervolgt Jansen. "Er was geen technisch directeur, dus Dirk heeft een hele eigen technische staf gemaakt en ook nog geholpen met hun contracten. We hebben er alles aan gedaan om te helpen dat er mensen waren."

"Hij doet zijn best, maar loopt weer manusje-van-alles te spelen. Dat deed hij ook bij ADO Den Haag, maar dat moet je niet doen", concludeert Jansen. "Dus je loopt met een elftal dat al gedoemd is om te mislukken, maar de buitenwacht denkt dat ze er niks van kunnen. Denk je nou werkelijk dat een trainer dit oplost?", vraagt Jansen. "Nee, natuurlijk niet", antwoordt Kieft.

Lihat jejak penerbit