Vincent Kompany vergelijkt Bayern München met Anderlecht: "Dat was bij hen al zo" | OneFootball

Vincent Kompany vergelijkt Bayern München met Anderlecht: "Dat was bij hen al zo" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·9 September 2024

Vincent Kompany vergelijkt Bayern München met Anderlecht: "Dat was bij hen al zo"

Gambar artikel:Vincent Kompany vergelijkt Bayern München met Anderlecht: "Dat was bij hen al zo"

Vincent Kompany ging enkele maanden geleden aan de slag als coach van Bayern München. Ondertussen heeft hij zijn competitiestart al achter de rug, en het ziet er goed uit.

Vincent Kompany degradeerde afgelopen seizoen met Burnley naar de Championship. Maar de Belgische coach zou niet mee terug naar de Engelse tweede klasse trekken. Bayern München wou Kompany en Kompany wou Bayern.


Video OneFootball


Ondertussen heeft hij al drie officiële wedstrijden op de teller staan als coach van Bayern. In de competitie kon hij 6 op 6 pakken en in de beker won hij ook al één keer. Zo heeft hij zijn competitiestart al niet gemist.

Kompany is op dit moment ongetwijfeld ook de bekendste Belgische coach geworden. "Ik heb er weinig bij stilgestaan dat ik de eerste Belg ben als coach van zo'n grote club. Ik probeer ook een beetje afscheid te nemen van die gedachte van grootsheid", vertelde hij daarover bij Sporza.

Bij Der Rekordmeister zit Kompany toch wel altijd met een zekere druk. De competitie moet gewonnen worden, de Champions League is belangrijk... Maar de Belgische coach vergelijkt het een beetje met zijn tijd als speler bij Anderlecht.

"Uiteraard gaat het bij dit soort ploegen om het winnen van prijzen en zelfs dan om meer nog, maar ik probeer het zo duidelijk mogelijk uit te leggen. Zo ben ik opgegroeid. Van mijn 6 tot mijn 20 was dat bij Anderlecht al zo, waar elke wedstrijd gewonnen moest worden. Dat verandert niet bij Bayern, daarom is het ook geen onbekende omgeving voor mij", besluit hij.

Lihat jejak penerbit