Vergeten Ajacied kan carrière nieuw leven inblazen met transfer naar Spanje | OneFootball

Vergeten Ajacied kan carrière nieuw leven inblazen met transfer naar Spanje | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 September 2024

Vergeten Ajacied kan carrière nieuw leven inblazen met transfer naar Spanje

Gambar artikel:Vergeten Ajacied kan carrière nieuw leven inblazen met transfer naar Spanje
Gambar artikel:Vergeten Ajacied kan carrière nieuw leven inblazen met transfer naar Spanje

© IMAGO

Slechts een jaar geleden werd Gastón Ávila met hooggespannen verwachtingen overgenomen. Ajax betaalde liefst 12,5 miljoen euro aan Royal Antwerp FC voor de 22-jarige Argentijn, die een contract tot medio 2028 tekende in Amsterdam. Ávila kwam echter in zijn eerste seizoen nauwelijks in het stuk voor bij Ajax en speelde slechts 490 minuten in de hoofdmacht. Een vertrek lijkt daarom ook de beste optie.


Video OneFootball


De kans is groot dat Ajax graag afscheid neemt van Ávila, aangezien de verdediger weinig werd gebruikt toen hij fit was. In januari scheurde Ávila echter zijn voorste kruisband af, waardoor hij geopereerd moest worden aan zijn knie. De verwachting was dat hij negen tot twaalf maanden uitgeschakeld zou zijn. Sindsdien is er geen officiële berichtgeving over de mandekker meer geweest. Gezien de eerdere schattingen van Ajax lijkt het echter waarschijnlijk dat hij op de weg terug is.

Josip Sutalo, Youri Baas, Ahmetcan Kaplan, Dies Janse en Juventus-huurling Daniele Rugani lijken echter allemaal meer aanspraak op speeltijd te maken dan Ávila. Daarom lijkt een transfer voor alle partijen de beste oplossing. Ajax kan alsnog wat van het betaalde bedrag terugkrijgen: volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt de linkspoot een Estimated Transfer Value (ETV) van 7,1 miljoen euro. Mocht alleen een huurtransfer haalbaar zijn, dan is Ajax in ieder geval van het salaris van de Zuid-Amerikaan af. Ávila zelf lijkt na zijn blessure gebaat bi veelj speeltijd, om zo weer fit te worden en mogelijk weer een stap hogerop te kunnen.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports is onder meer Getafe een goede club voor Ávila om aan speeltijd te komen. Bij de Spaanse middenmoter is de kans op speeltijd uitstekend, terwijl ook zijn speelstijl goed past. Alleen de formatie van los Azulones past niet erg goed: Getafe koos vorig seizoen veelal voor een 4-4-2-formatie, ten opzichte van de 4-3-3 die Ajax hanteert. Overigens lijkt Getafe dit seizoen voorzichtig over te stappen op een 4-2-3-1-opstelling.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst. Deze uitkomst is gebaseerd op landen waarvan de transfermarkt op dit moment nog open is

Ook Real Valladolid lijkt een uitstekende bestemming voor Ávila. De kans op speeltijd is zeer hoog en ook de formatie en speelstijl passen erg goed bij hem. De potentiële ontwikkeling is wel lager dan die bij Getafe vanwege het lagere algehele niveau van de spelersgroep. Bovendien zal de transfer voor la Pucela ook moeilijker zijn gezien de ETV van 7,1 miljoen euro van Ávila. Valladolid betaalde slechts een keer eerder een hoger bedrag voor een speler: in de zomer van 2022 werd Gonzalo Plata voor negen miljoen euro overgenomen van Sporting Portugal.

Lihat jejak penerbit