Van Persie wil stunten met sc Heerenveen en doen wat Ajax niet lukte | OneFootball

Van Persie wil stunten met sc Heerenveen en doen wat Ajax niet lukte | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 Agustus 2024

Van Persie wil stunten met sc Heerenveen en doen wat Ajax niet lukte

Gambar artikel:Van Persie wil stunten met sc Heerenveen en doen wat Ajax niet lukte
Gambar artikel:Van Persie wil stunten met sc Heerenveen en doen wat Ajax niet lukte

© IMAGO

SC Heerenveen is in de markt voor Gustaf Lagerbielke, zo heeft algemeen directeur Ferry de Haan verteld tegenover de Leeuwarder Courant. De 24-jarige verdediger van Celtic was voor zijn transfer naar de Schotse topclub nog op de radar verschenen van Ajax. Celtic en Heerenveen zijn momenteel in onderhandeling.


Video OneFootball


Lagerbielke verruilde in 2017 de jeugdopleiding van Djursholm FC voor AIK Solna, maar bij de laatstgenoemde club brak hij nooit door in de hoofdmacht. Via Sollentuna FK en Vasteras SK kwam hij uiteindelijk terecht bij Elfsborg IF. De Zweedse subtopper verkocht hem vorig jaar voor 3,4 miljoen euro aan Celtic. In Schotland kwam hij vorig seizoen slecht tien duels in actie en was trefzeker in het Champions League-duel met Feyenoord (2-1 winst).

Heerenveen hoopt nu te profiteren van de situatie van Lagerbielke bij Celtic, waar hij nog tot medio 2028 onder contract staat. Het is de bedoeling dat de Zweeds international op huurbasis overkomt. "Het is nog geen voldongen feit, maar we hebben wel goede hoop dat het gaat lukken", vertelt De Haan over de potentiële transfer.

Robin van Persie, die sinds deze zomer aan het roer staat bij Heerenveen, zag met Sven van Beek een ervaren kracht vertrekken en heeft centrale verdedigers nodig. "We willen centraal achterin een goede bezetting hebben", legt De Haan uit. "Met Pawel Bochniewicz en Sam Kersten hebben we nu twee centrale verdedigers. Mateja Milovanovic zit daar nog achter, maar heeft wat tijd nodig."

Vorig jaar zaten scouts van Ajax nog op de tribune in Zweden voor Lagerbielke, die destijds nog onder contract stond bij Elfsborg. De rechtsbenige stopper werd gezien als opvolger van Jurriën Timber, maar uiteindelijk koos toenmalig directeur Sven Mislintat om Josip Sutalo over te nemen van Dinamo Zagreb.

Lihat jejak penerbit