Van Hanegem trekt pijnlijke vergelijking: 'Hoop dat Priske dat kan voorkomen' | OneFootball

Van Hanegem trekt pijnlijke vergelijking: 'Hoop dat Priske dat kan voorkomen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 September 2024

Van Hanegem trekt pijnlijke vergelijking: 'Hoop dat Priske dat kan voorkomen'

Gambar artikel:Van Hanegem trekt pijnlijke vergelijking: 'Hoop dat Priske dat kan voorkomen'
Gambar artikel:Van Hanegem trekt pijnlijke vergelijking: 'Hoop dat Priske dat kan voorkomen'

© Videostill Algemeen Dagblad

Willem van Hanegem is kritisch op het spel van Feyenoord onder Brian Priske. De Rotterdammers leken tegen NEC lange tijd tegen een verliespartij aan te lopen, maar door een treffer van Jordan Lotomba in de slotfase werd een punt gered: 1-1. Van Hanegem is van mening dat het getoonde spel erg matig is en dat is volgens hem mede te wijten aan de hoofdtrainer.


Video OneFootball


"Laat ik het voorzichtig stellen. Brian Priske kan bepaald niet blindvaren op zijn inschattingsvermogen", begint hij zijn column in het Algemeen Dagblad. "Hij moest zijn spelsysteem al razendsnel aanpassen. Zijn groepsknuffel, of hoe het ook mag heten (huddle, red.), ligt al in de prullenbak. En binnenkort zal hij Justin Bijlow vast weer onder de lat zetten, terwijl hij voor Timon Wellenreuther koos."

Gambar artikel:Van Hanegem trekt pijnlijke vergelijking: 'Hoop dat Priske dat kan voorkomen'

© IMAGO - Brian Priske maakt tot nog toe weinig indruk als hoofdtrainer van Feyenoord.

De oud-Feyenoorder zag dat individuele fouten bij Feyenoord debet waren aan de goal van NEC. "Hoe Thomas Beelen zich liet verrassen in Nijmegen, dat kan natuurlijk niet. Maar Gijs Smal besloot vervolgens achteruit te rennen om het nog maar iets makkelijker te maken voor Sontje Hansen. Quinten Timber doet er tegen Girona goed aan niet het idee te hebben dat hij alles en iedereen op sleeptouw moet nemen. Dat werkt niet. Die Anis Hadj Moussa viel weer leuk in, maar even mee terugrennen als je de bal niet hebt, hoort er ook bij."

De Rotterdammers spelen woensdag tegen Girona in de Champions League. Van Hanegem denkt niet de Catalanen onder de indruk zullen zijn van Feyenoord. "Girona zal misschien denken: dit zwakke Feyenoord verslaan we wel. En dat is niet eens gek gedacht. Maar Feyenoord zal een keer moeten antwoorden nu we bijna in oktober zitten en we qua prestaties nog niet één meevaller hebben kunnen noteren. Het lijkt veel op de periode onder Jaap Stam, al had die gewoon veel mindere spelers. Jaap was toen eind oktober wel al weg bij Feyenoord. Ik hoop voor Priske dat hij dat kan voorkomen.

In zijn eerste zes Eredivisie-wedstrijden pakte Priske precies evenveel punten als Stam in zijn periode bij Feyenoord in het seizoen 2019/20. Beide oefenmeesters speelden vier keer gelijk met Feyenoord en boekten twee zeges. Onder Stam werd gewonnen van Willem II (0-1) en ADO Den Haag (3-2), terwijl Priske overwinningen boekte op PEC Zwolle (1-5) en NAC Breda (2-0).

Lihat jejak penerbit