UEFA hakt knoop door en ontneemt Milaan Champions League-finale van 2027 | OneFootball

UEFA hakt knoop door en ontneemt Milaan Champions League-finale van 2027 | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·24 September 2024

UEFA hakt knoop door en ontneemt Milaan Champions League-finale van 2027

Gambar artikel:UEFA hakt knoop door en ontneemt Milaan Champions League-finale van 2027

De finale van de Champions League-campagne van seizoen 2026/27 zal toch niet in Milaan plaatsvinden, zo meldt de UEFA dinsdag. De finale voor dat seizoen stond gepland in het San Siro, maar wegens verbouwingen gaat dat niet door.

De UEFA deelde de Champions League-finale van 2027 vier maanden geleden toe aan Milaan, maar maakte daarbij wel een voorbehoud. De thuishaven van AC Milan en Internazionale zal namelijk binnenkort worden gerenoveerd. De gemeente van Milaan kon geen garantie geven dat de werkzaamheden in 2027 zijn afgerond, dus besloot de UEFA in te grijpen.


Video OneFootball


Voor de Europese voetbalbond is het nu zaak om een nieuwe speelstad te vinden voor de Champions League-finale van 2027. Stadions kunnen zich nu weer beschikbaar stellen voor het organiseren van de eindstrijd, waarna in mei of juni van volgend jaar een keuze gemaakt zal worden. Dit seizoen wordt de eindstrijd gespeeld in München, terwijl die van komend seizoen in Boedapest zal plaatsvinden.

De toekomst van het San Siro is al langer onderwerp van gesprek. Zowel AC Milan als Internazionale willen vertrekken uit het iconische stadion uit 1926 en hun eigen onderkomens bouwen. Toch mag het stadion van de gemeente van Milaan niet worden gesloopt, maar zal het worden gerenoveerd. In 2026 moet de openingsceremonie van de winterspelen er plaatsvinden, terwijl het ook een mogelijk stadion is voor het EK van 2032 in Turkije en Italië.

Lihat jejak penerbit