'Sterspeler' van Feyenoord oogst massaal lof: 'Heeft letterlijk alles' | OneFootball

'Sterspeler' van Feyenoord oogst massaal lof: 'Heeft letterlijk alles' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 Oktober 2024

'Sterspeler' van Feyenoord oogst massaal lof: 'Heeft letterlijk alles'

Gambar artikel:'Sterspeler' van Feyenoord oogst massaal lof: 'Heeft letterlijk alles'
Gambar artikel:'Sterspeler' van Feyenoord oogst massaal lof: 'Heeft letterlijk alles'

© IMAGO

Feyenoord imponeerde in Lissabon en wist op knappe wijze af te rekenen met Benfica (1-3). Antoni Milambo had met twee doelpunten een groot aandeel in de zege van de Rotterdammers. De negentienjarige middenvelder kan na afloop van Benfica-Feyenoord ook volop rekenen op lovende woorden, waarbij er zelfs al wordt gesproken over de volgende stap.


Video OneFootball


Dit seizoen is Milambo officieel doorgebroken bij Feyenoord. De Nederlands jeugdinternational debuteerde al op zestienjarige leeftijd in de hoofdmacht, maar hierna bleef zijn inbreng beperkt. Onder Arne Slot kwam hij verdeeld over drie seizoenen tot 368 minuten, verdeeld over 18 duels. Sinds de aanstelling van Brian Priske is Milambo al goed voor bijna het dubbele aantal minuten, verdeeld over elf wedstrijden. Hierin was hij goed voor zes goals.

Ook op het hoogste podium, de Champions League, laat Milambo zich gelden. Tijdens de 2-3 zege van Feyenoord op bezoek bij Girona was de talentvolle controleur al goed voor een doelpunt en op bezoek bij Benfica was hij tot tweemaal toe trefzeker. Hiermee werd hij de op één-na-jongste Nederlander, na Patrick Kluivert in 1995, die twee duels op rij in de Champions League wist te scoren en behoort hij tot de vijf jongste Nederlanders met minimaal twee doelpunten in de Champions League.

De prestatie van Milambo werd direct na afloop al erkent door aanvoerder Quinten Timber, die de jongeling bij zich riep tijdens zijn interview na afloop van duel. "Anto, kom, kom!", riep de Oranje-international. "Hier is de Man of the Match met twee goals. Onze sterspeler. Antoni werkt superhard, maar credits naar heel het team hoe we hebben verdedigd en opgebouwd. We hebben het gedaan met goed voetbal en vechten als leeuwen."

Milambo stond niet veel later ook nog voor de camera van Ziggo Sport, waar hij aangaf 'vol met emoties' te zitten. "Het is een droom die uitkomt", erkende hij nadat hij door de UEFA daadwerkelijk was uitgeroepen tot Man of the Match. "Ik voel geen druk, maar zo ben ik ook. Ik denk dat ik steeds belangrijker word voor dit team en steeds meer betrokken ben in het spel. In-beom Hwang is heel belangrijk en zet niet alleen mij maar echt iedereen aan voor en tijdens de wedstrijden. Hij is heel comfortabel aan de bal en weet altijd een medespeler te vinden."

In diverse praatprogramma's kon Milambo ook rekenen op lovende woorden. Zo ontving hij in de studio van Ziggo Sport grote complimenten van Royston Drenthe en Youri Mulder. "Zijn voetenwerk, hé. Dat is geweldig!", begon de laatsgenoemde analist, waarna oud-Feyenoorder Drenthe daar een schepje bovenop deed. "Belachelijk… Zijn voetenwerk is op dit moment volgens mij een van de beste die ik zie. Hij is héél lichtvoetig."

Bij Voetbalpraat op ESPN kwam Karim El Ahmadi ook bijna woorden tekort om de prestaties en ontwikkeling van Milambo te prijzen. "Ik moet zeggen dat hij echt compleet is", aldus de oud-voetballer. "Hij heeft letterlijk alles. Hij kan goed lopen, goede loopacties, goed aan de bal, simpel spelen, duels pakken. Voor mij is hij op zo'n jonge leeftijd een hele volwassen speler."

El Ahmadi denkt dat Milambo mogelijk al mag dromen over een volgende stap: het Nederlands elftal. De analist stelt dat het niet anders kan dat bondscoach Ronald Koeman het optreden van de jonge middenvelder heeft beoordeeld. "Als jongens als Milambo en Flamingo dit vol blijven houden in de Champions League... Dat is toch wel het hoogste niveau dat er is. Ik geloof dat ze op de radar staan", stelde El Ahmadi, die daarmee Milambo bombardeert tot kanshebber voor een plek in de Oranje-selectie voor de interlandperiode van november.

De doelpunten van Antoni Milambo voor Feyenoord tegen Benfica:

Lihat jejak penerbit