Spits klopt op de deur bij Oranje na transfer van 15 miljoen euro | OneFootball

Spits klopt op de deur bij Oranje na transfer van 15 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 September 2024

Spits klopt op de deur bij Oranje na transfer van 15 miljoen euro

Gambar artikel:Spits klopt op de deur bij Oranje na transfer van 15 miljoen euro
Gambar artikel:Spits klopt op de deur bij Oranje na transfer van 15 miljoen euro

© IMAGO

Een nieuwe generatie klopt op de deur bij Oranje, waar Brian Brobbey en Joshua Zirkzee zich de afgelopen interlands al lieten gelden. Ronald Koeman heeft ook nog de meer ervaren internationals Wout Weghorst en Memphis Depay tot zijn beschikking, maar op de achtergrond kloppen er meer spitsen op de deur. Volgens het algoritme van FootballTransfers moet Thijs Dallinga op basis van zijn Estimated Transfer Value (ETV) ook in de gaten worden gehouden.


Video OneFootball


Koeman besloot deze interlandperiode Memphis niet op te roepen voor Oranje. De bondscoach haalde Brobbey, Zirkzee en Weghorst bij de selectie van het Nederlands elftal, waarbij de laatstgenoemde genoegen moest nemen met een rol als reserve. Zirkzee kreeg een basisplaats tegen Bosnië (5-2 winst), waartegen hij scoorde en een assist gaf. Brobbey mocht starten tegen Duitsland (2-2) en maakte een sterke indruk met onder meer een assist.

Weghorst liet zich tegen Bosnië gelden als invaller door de 4-2 te scoren, maar kon tijdens de tien minuten speeltijd die hij kreeg tegen Duitsland geen verschil maken. Daarnaast liet Koeman zich ook uit over de kansen van Memphis, die inmiddels met Corinthians een nieuwe club heeft gevonden. De bondscoach heeft de deur niet dichtgegooid voor de spits, die zichzelf zal moeten laten zien in de Braziliaanse competitie.

Naast de vier spitsen die allen ook actief waren met Oranje op het EK, klopt er nog een andere aanvalsleider op de deur van Koeman: Dallinga. De bondscoach had hem zijn lijst staan en na zijn transfer naar Bologna kan de 24-jarige spits zich weer in de kijker spelen. Dallinga behoort namelijk volgens het algoritme van FootballTransfers tot de meest waardevolle Nederlandse spitsen.

Bologna legde deze zomer vijftien miljoen euro op tafel voor Dallinga, die Zirkzee opvolgt bij de Italiaanse subtopper. De enkelvoudig international tekende een contract tot medio 2028 en zag zijn Estimated Transfer Value in september stijgen naar 17,1 miljoen euro. Hiermee bevindt hij zich vlak achter Brobbey (ETV van 18,8 miljoen euro). Zirkzee wordt gezien als de meest waardevolle Nederlandse spits met een ETV van 35,3 miljoen euro.

Dallinga kende een stormachtige ontwikkeling nadat zijn doorbraak bij FC Groningen uitbleef. In de zomer van 2021 verkaste hij transfervrij naar Excelsior, waar hij zich tot topscorer kroonde en voor een recordbedrag van 2,5 miljoen euro werd verkocht aan Toulouse. Na een half jaar bij de Franse middenmoter steeg zijn ETV naar liefst 9,1 miljoen euro, waarna het zelfs doorging tot 12,1 miljoen euro.

De goede prestaties van Dallinga bij Toulouse werden vorig jaar beloond door Koeman, die de spits liet debuteren tegen Gibraltar (7-0 winst). Na een kleine daling zette de marktwaarde van Dallinga weer een stijging in, waarbij zijn ETV na het seizoen 2023/24 op 13,3 miljoen euro uitkwam. Bologna sloeg vervolgens toe, waarna in twee maanden tijd zijn transferwaarde met ruim 28 procent steeg naar 17,1 miljoen euro.

Dallinga heeft daarmee de potentie om onder Koeman zijn rentree te maken in Oranje en de strijd aan te gaan met Brobbey, Memphis, Weghorst en Zirkzee. Het is alleen wel zaak dat de aanvalsleider een basisplaats veroverd bij Bologna, waar trainer Vincenzo Italiano de eerste drie competitieduels de voorkeur gaf aan Santiago Castro. Dallinga mocht twee keer invallen en deed in totaal ruim dertig minuten mee. Hierin was hij niet trefzeker.

Lihat jejak penerbit