Spectaculaire terugkeer kan vertrek Devyne Rensch bij Ajax opvangen | OneFootball

Spectaculaire terugkeer kan vertrek Devyne Rensch bij Ajax opvangen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 Oktober 2024

Spectaculaire terugkeer kan vertrek Devyne Rensch bij Ajax opvangen

Gambar artikel:Spectaculaire terugkeer kan vertrek Devyne Rensch bij Ajax opvangen
Gambar artikel:Spectaculaire terugkeer kan vertrek Devyne Rensch bij Ajax opvangen

© IMAGO

Youri Regeer moet terug naar Amsterdam komen als Ajax er niet in slaagt om het contract van Devyne Rensch te verlengen, zo stelt Bart Sanders in de Pantelic Podcast. De 21-jarige vleugelverdediger annex middenvelder verruilde Ajax in de zomer van 2023 voor FC Twente. De Amsterdammers hebben echter een terugkoopclausule bedongen.


Video OneFootball


“Ik weet niet of hij een optie is, maar het is wel een speler die het interessant doet”, reageert vaste gast Kevin, bij het publiek beter bekend als Cavinsky, in de podcast op de suggestie dat Ajax Regeer kan terughalen naar de hoofdstad. “Het is ook een speler die op de manier kan spelen waarop wij spelen, met een back aan de binnenkant. Hij kan op het middenveld spelen. Het is een slimme speler en hij kan zich ook nog eens het schompes lopen. Ik zou het dus niet heel raar vinden als het gebeurt”, aldus Cavinsky.

Het contract van Rensch in Amsterdam loopt komende zomer af. Een krabbel onder een nieuwe verbintenis in de Johan Cruijff ArenA ontbreekt vooralsnog. Ook presentator Sanders denkt dat Regeer niet zou misstaan bij de Nederlandse recordkampioen wanneer Rensch en Ajax niet tot een contractverlenging komen. “Als je het hele perspectief van de selectie bekijkt en het lukt niet om het contract van Rensch te verlengen, dan zou je ervoor kunnen opteren om te zeggen: verkoop Rensch in de winterstop, zodat je er nog wat geld aan overhoudt, en dat je dan een type zoals Regeer terugkoopt”, aldus Sanders.

Sanders twijfelt niet aan het aanpassingsvermogen van de ex-Ajacied en denkt dat Regeer in het huidige Ajax prima zou gedijen. “Het is wel iemand die weinig aanpassing nodig heeft, precies het spelletje speelt dat wij willen. Normaal, als je geld genoeg hebt, zou ik het niet doen. Maar gezien de omstandigheden zou ik het nog niet eens zo héél gek vinden”, is de podcastmaker van mening.

Voor de Tukkers kwam Regeer tot nu toe 49 keer in actie (twee doelpunten en vier assists). Zijn ontwikkeling bij FC Twente werd ook beloond door Jong Oranje-coach Michael Reiziger, want Regeer debuteerde vorig jaar in de beloftenploeg van het Nederlands elftal De teller staat inmiddels op tien interlands in de Onder 21. Vorige maand was hij nog twee keer trefzeker in de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Noord-Macedonië.

Vorige week onthulde Leon ten Voorde, clubwatcher van FC Twente, dat Ajax Regeer kan terugkopen voor een bedrag van omstreeks vijf miljoen euro. Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt Regeer een Estimated Transfer Value (ETV) van 4,7 miljoen euro. Het contract van de rechtspoot loopt nog door in Enschede tot de zomer van 2027.

Lihat jejak penerbit