Southgate verrast vriend en vijand en kiest voor vijfvoudig international tegen Zwitserland | OneFootball

Southgate verrast vriend en vijand en kiest voor vijfvoudig international tegen Zwitserland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·6 Juli 2024

Southgate verrast vriend en vijand en kiest voor vijfvoudig international tegen Zwitserland

Gambar artikel:Southgate verrast vriend en vijand en kiest voor vijfvoudig international tegen Zwitserland

Gareth Southgate heeft voor een verrassende naam gekozen in de basisopstelling voor de kwartfinale op het EK tegen Zwitserland. Ezri Konsa gaat namelijk zijn opwachting maken bij de Engelse nationale ploeg. De centrale verdediger van Aston Villa speelde slechts vijf interlands eerder voor de Engelsen.

Jude Bellingham is ‘gewoon’ weer van de partij tijdens het EK-duel. Er was onrust bij de Engelse supporters vanwege de aanvallender middenvelder van Real Madrid. De nummer tien maakte namelijk een obsceen gebaar richting wat vrienden, maar de UEFA vond het geen toffe actie. Bellingham kreeg voor deze actie een factuurtje toegestuurd van 30.000 euro, maar hij speelt tegen Suisse dus gewoon.


Video OneFootball


Southgate heeft gekozen voor een formatie met drie verdedigers, in tegenstelling tot zoals hij dat eigenlijk het hele toernooi heeft gedaan. Eerdergenoemde Konsa, Kyle Walker en John Stones starten centraal achterin bij Engeland. Kieran Trippier en Bukayo Saka fungeren als wingbacks in de formatie van Southgate.

Lihat jejak penerbit