PSV moet toptalent na contractverlenging per direct bij Dirk Kuyt stallen | OneFootball

PSV moet toptalent na contractverlenging per direct bij Dirk Kuyt stallen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 Juni 2024

PSV moet toptalent na contractverlenging per direct bij Dirk Kuyt stallen

Gambar artikel:PSV moet toptalent na contractverlenging per direct bij Dirk Kuyt stallen
Gambar artikel:PSV moet toptalent na contractverlenging per direct bij Dirk Kuyt stallen

© IMAGO

PSV stevent volgens het Eindhovens Dagblad af op een langer verblijf van Tygo Land. De begaafde middenvelder bezit nu nog een verbintenis tot medio 2025. Hij zet zijn handtekening naar verwachting binnenkort onder een contract dat hem jaren langer aan de Eindhovense club verbindt. Het lijkt er echter niet op dat hij al in aanmerking komt voor een basisplaats. Een verhuur aan het Beerschot VA van Dirk Kuyt biedt mogelijk uitkomst.


Video OneFootball


Land start op 1 juli 'gewoon' bij de A-selectie van Peter Bosz en mag kansen proberen af te dwingen. Het plan is om de achttienjarige spelverdeler sowieso vaker te 'brengen'. "Dat betekent niet dat er lieverkoekjes worden gebakken: Land moet zelf zijn kansen zien te pakken. Dat hij ze onder normale omstandigheden gaat krijgen, lijdt geen twijfel", schetst clubwatcher Rik Elfrink. De jeugdinternational van Oranje realiseert zich echter ook zelf dat er nog wel een schepje bovenop moet om Joey Veerman of Jerdy Schouten te bedreigen.

Tygo Land was vorig seizoen een van de uitblinkers in de Keuken Kampioen Divisie.

Artikel gaat verder onder de video

Dat Land klaar is voor een stap hogerop ten opzichte van Jong PSV, staat buiten kijf. Hoewel zijn ploeg het moeilijk had in de Keuken Kampioen Divisie, was de rechtspoot een van de uitblinkers van de competitie. Volgens data van SciSports leverde Land de tweede beste prestaties van alle middenvelders van de Keuken Kampioen Divisie. Alleen Kian Fitz-Jim (Jong Ajax) presteerde nog beter. De PSV’er blonk onder meer uit in de passing en het voorbijkomen van zijn tegenstanders.

Zoals gezegd lijkt Land echter, door de aanwezigheid van Veerman en Schouten, naast een basisplaats te grijpen. Zelfs als zij vertrekken, staan Mauro Júnior, Ismael Saibari en Isaac Babadi voorlopig waarschijnlijk boven hem in de pikorde. Bovendien willen de Eindhovenaren het middenveld nog versterken, waarbij spelers als Daniel Bragança (Sporting Portugal), Sebastian Nanasi (Malmö FF) en Ryan Flamingo (FC Utrecht) op de lijst staan. Daardoor lijkt de kans op speeltijd voor Land nog verder te slinken.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Een huurperiode kan uitkomst bieden voor de talentvolle middenvelder en Beerschot lijkt een uitstekende club voor hem. Volgens de Career Advice Tool heeft Land op basis van uitzicht op speeltijd een Club Fit van 82 met de Belgische promovendus. Alleen de formatie past niet bij Land: Beerschot speelde vorig seizoen veelal in een 3-4-2-1-opstelling, terwijl Jong PSV veelal aantrad in 4-2-3-1- en 4-3-3-varianten. Qua kans op speeltijd en speelstijl past de ploeg van Kuyt echter wel uitstekend bij hem.

Lihat jejak penerbit