PSV bestudeerde terugkeer Tyrell Malacia naar Nederland | OneFootball

PSV bestudeerde terugkeer Tyrell Malacia naar Nederland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 Agustus 2024

PSV bestudeerde terugkeer Tyrell Malacia naar Nederland

Gambar artikel:PSV bestudeerde terugkeer Tyrell Malacia naar Nederland
Gambar artikel:PSV bestudeerde terugkeer Tyrell Malacia naar Nederland

© IMAGO

PSV is naarstig op zoek naar versterkingen voor de achterhoede. Door het vertrek van Jordan Teze, André Ramalho en Patrick van Aanholt zit Peter Bosz behoorlijk krap in de verdedigers. Zeker met een mogelijk vertrek van Olivier Boscagli en de blessures van Mauro Júnior en Armando Obispo in het achterhoofd. In de zoektocht naar spelers die de defensie van de Eindhovenaren kunnen versterken is ook de naam van Tyrell Malacia gevallen in het Philips Stadion. Dat meldt journalist Mounir Boualin van Soccernews. Malacia is echter geen concrete optie geworden voor de Brabantse club, wat te maken heeft met een specifieke reden.


Video OneFootball


Volgens Boualin is PSV erachter gekomen dat Malacia, die onder contract staat bij Manchester United, nog wel eventjes de tijd nodig zou hebben om fit te worden. Dat is voor technisch directeur Earnest Stewart de belangrijkste reden geweest om niet concreet te worden voor de oud-linksback van Feyenoord en om door te schakelen naar andere opties. Wie PSV nu in het vizier heeft als nieuwe linksback is onduidelijk, maar volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad is Gonzalo Montiel een van de opties om de nieuwe rechtsback te worden in het Philips Stadion.

Dat PSV voor de linksbackpositie uitkwam bij Malacia, is enigszins opvallend. De vleugelverdediger speelde al sinds 2023 geen wedstrijd meer voor Manchester United, waar hij duidelijk geen goede periode kent. De linksback heeft veel te maken gehad met blessures in Manchester, wat hem in de weg heeft gezeten om minuten te maken voor The Mancunians. De concurrentie is in de vorm van Diogo Dalot en Luke Shaw aanwezig, waardoor het niet aannemelijk lijkt dat Malacia dit seizoen veel minuten gaat maken.

Malacia, inmiddels 25 jaar, kwam in 2022 voor een bedrag van vijftien miljoen euro over van Feyenoord. De linksback kende een prima eerste jaar bij Manchester United en kwam tot 39 wedstrijden. Afgelopen seizoen was een jaar om snel te vergeten voor Malacia. De negenvoudig international kwam geen enkele keer in actie voor de Engelse topclub en zag hoe Shaw een steeds belangrijkere rol kreeg in het team van Ten Hag.

Lihat jejak penerbit