Promotiefavoriet herschikt bestuur: zoon van hoofdaandeelhouder volgt Algemeen Manager op | OneFootball

Promotiefavoriet herschikt bestuur: zoon van hoofdaandeelhouder volgt Algemeen Manager op | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·2 Juli 2024

Promotiefavoriet herschikt bestuur: zoon van hoofdaandeelhouder volgt Algemeen Manager op

Gambar artikel:Promotiefavoriet herschikt bestuur: zoon van hoofdaandeelhouder volgt Algemeen Manager op

Zulte Waregem wil dit seizoen maar wat graag opnieuw promoveren naar het hoogste niveau. Daartoe gaan ze hun kern de komende weken helemaal klaarzetten, terwijl er ook in de staf en het bestuur al heel wat veranderde.

SV Zulte Waregem verstevigt de regionale verankering en hertekent de leiding van de club. Michiel Beeuwsaert, zoon van hoofdaandeelhouder Tony Beeuwsaert, neemt plaats in het management van Essevee. Hij volgt Algemeen Manager Eddy Cordier op die met pensioen gaat. Met deze nieuwe wind in de bedrijfsstructuur wil Essevee de komende jaren verder bouwen aan een duurzame plaats in het Belgische voetbal.


Video OneFootball


De uitdagende periode die zowat het volledige Belgische profvoetbal treft, heeft het clubbestuur van Essevee gemotiveerd om heel grondig over de verdere uitbouw van Essevee na te denken. Die oefening valt samen met het afscheid van Algemeen Manager Eddy Cordier die vorig jaar aankondigde om deze zomer met pensioen te gaan.

De Raad besliste eind vorig jaar om Michiel Beeuwsaert een plaats toe te kennen in het management van Zulte Waregem. Deze aanstelling duidt niet alleen op een wissel binnen het management, het is ook een verzekerde toekomst van Essevee in Vlaamse handen. Michiel heeft er een verkenningsperiode van 9 maanden in alle luwte op zitten.“Met heel veel vertrouwen geef ik de fakkel door aan Michiel. Ondanks zijn jonge leeftijd is hij enorm gedreven en gepassioneerd en klaar om de club te leiden”, vertelt pensionerend Algemeen Manager Eddy Cordier. “Ik ben erg trots dat ik het vertrouwen krijg om de club waarmee ik ben opgegroeid te leiden en verder te laten groeien”, klinkt het bij Michiel Beeuwsaert.

Deze herschikkingen moeten voor een nieuwe dynamiek zorgen in de club. Want ook de sportieve structuur kreeg een make-over. Sven Vandenbroeck werd de nieuwe hoofdcoach en de sportieve staf verwelkomde enkele nieuwe gezichten, waaronder Mo Messoudi en Yohwen Guihard.

Lihat jejak penerbit