Premier League-clubs bereiken akkoord over ingrijpend transferbesluit | OneFootball

Premier League-clubs bereiken akkoord over ingrijpend transferbesluit | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 September 2024

Premier League-clubs bereiken akkoord over ingrijpend transferbesluit

Gambar artikel:Premier League-clubs bereiken akkoord over ingrijpend transferbesluit
Gambar artikel:Premier League-clubs bereiken akkoord over ingrijpend transferbesluit

© IMAGO

De zomerse transferperiode staat in Engeland voor een grote wijziging. Afgelopen week gingen alle clubs actief in de Premier League met elkaar in beraad over het sluiten van de transfermarkt voorafgaand aan de competitiestart. Volgens The Times zijn de clubs actief op hoogste Engelse niveau hiermee akkoord gegaan. Eerder maakte Chris Woerts al bekend dat een dergelijke verandering er aan zat te komen.


Video OneFootball


Afgelopen zomer sloot de transfermarkt in onder meer Engeland op 30 augustus toen de Premier League al twee speelrondes onderweg was. Chelsea deed die dag veel zaken en nam afscheid van Raheem Sterling (naar Arsenal), Armando Broja (naar Everton) en Trevoh Chalobah (naar Crystal Palace). Daartegenover stond de komst Jadon Sancho, die dit seizoen wordt gehuurd van Manchester United.

Dergelijke transfers zo laat in de zomer zijn volgend jaar uitgesloten voor clubs uit de Premier League. Afgelopen donderdag kwamen voorzitters en eigenaren samen in Londen om diverse onderwerpen te behandelen, waarover de slotdag van de transferperiode. Er werd onder meer gestemd over het naar voren halen van Deadline Day.

Volgens The Times gaat de transfermarkt na dit seizoen voor de start van het reguliere seizoen op slot. De Premier League-clubs zijn tot een akkoord gekomen, waardoor er eindelijk groen licht is om tot 15 augustus speler te kopen of huren. De hoop is dat andere grote competities het voorbeeld van de Engelse clubs volgen om zo te voorkomen dat zij niet worden leeggekocht door andere Europese topclubs.

Ruim een week geleden onthulde Woerts bij Vandaag Inside ook al het een en ander over de ingrijpende wijzigingen die aanstaande zijn op transfergebied in Europa. "Dennis te Kloese (algemeen directeur Feyenoord, red.) gaat zich binnen de ECA hardmaken om de transferwindow volgend jaar op 15 augustus te sluiten", vertelde de sportmaketeer. Clubs uit 55 landen zijn aangesloten bij het Europese voetbalorgaan. In Nederland zijn Eredivisie-clubs Almere City, FC Groningen, Heracles Almelo, NAC Breda Sparta Rotterdam en Willem II niet aangesloten bij de ECA.

Lihat jejak penerbit