Oranje-international had groot aandeel in vertrek Mats Wieffer bij Feyenoord | OneFootball

Oranje-international had groot aandeel in vertrek Mats Wieffer bij Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·6 Juli 2024

Oranje-international had groot aandeel in vertrek Mats Wieffer bij Feyenoord

Gambar artikel:Oranje-international had groot aandeel in vertrek Mats Wieffer bij Feyenoord
Gambar artikel:Oranje-international had groot aandeel in vertrek Mats Wieffer bij Feyenoord

© IMAGO

Mats Wieffer staat de komende jaren onder contract bij Brighton & Hove Albion. De Engelse middenmoter maakte een bedrag van dertig miljoen euro over naar Feyenoord voor de komst van Wieffer, die daarmee in één klap de duurste speler in de geschiedenis van Feyenoord is geworden. De middenvelder komt bij Brighton & Hove Albion een aantal oude bekenden tegen, waarmee Wieffer al contact heeft gezocht.


Video OneFootball


Bart Verbruggen, doelman van het Nederlands elftal, sprak voorafgaand aan de transfer met Wieffer over Brighton, de club en stad. De gesprekken met de doelman maakten een dermate goede indruk op Wieffer, dat de middenvelder besloot om de sprong te maken: “Hij zei meteen: het is een club waar je je goed kunt ontwikkelen en Brighton is een mooie stad.

Met Verbruggen komt Wieffer een collega van bij het Nederlands elftal tegen in Brighton. Maar ook Joël Veltman en Jan Paul van Hecke zijn belangrijke krachten bij the Seagulls. “En ook Yankuba Minteh komt hier voetballen”, zegt de middenvelder tegenover De Telegraaf. Minteh speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij Feyenoord en maakte deze zomer voor liefst veertig miljoen euro de overstap van Newcastle United naar Brighton.

Wieffer kijkt in ieder geval al erg uit naar zijn tijd in Engeland: “Ik weet dat ik hier een hogere intensiteit ga meemaken dan ik gewend ben. Met Feyenoord heb ik dat in de Champions League al meegemaakt, maar hier speel je elke week zulke fysiek zwaardere wedstrijden. Dat wilde ik graag.” Wieffer sprak dan ook al met de nieuwe trainer, Fabian Hürzeler: “Ik heb met hem gesproken en hij maakte een zeer goede indruk. Hij legde uit hoe ze willen spelen en dat lijkt veel op wat ik met Feyenoord gewend ben.”

Ook in Engeland is men erg blij met de komst van Wieffer. "We zijn dolblij om Mats te kunnen verwelkomen", zegt technisch directeur David Weir op de website van Brighton. "Het is een speler wiens kwaliteiten we al lange tijd bewonderen. Hij heeft veel ervaring in de Champions League en de Eredivisie en is een van de beste deep-lying midfielders in Europa geworden." 'Deep-lying midfielder' is een term die in Engeland wordt gebruikt om een defensieve middenvelder te beschrijven die dicht bij de verdediging blijft en met name uitblinkt in voetballende kwaliteiten zoals passing, en minder in defensieve kwaliteiten.

Lihat jejak penerbit