Opvallend: hoofdscout en ontdekker van Refaelov weg bij Club Brugge en trekt naar andere ploeg uit Jupiler Pro League | OneFootball

Opvallend: hoofdscout en ontdekker van Refaelov weg bij Club Brugge en trekt naar andere ploeg uit Jupiler Pro League | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·2 Juli 2024

Opvallend: hoofdscout en ontdekker van Refaelov weg bij Club Brugge en trekt naar andere ploeg uit Jupiler Pro League

Gambar artikel:Opvallend: hoofdscout en ontdekker van Refaelov weg bij Club Brugge en trekt naar andere ploeg uit Jupiler Pro League

Een opvallende overstap van één van de krachten achter de schermen bij Club Brugge. Na 13 jaar verlaat Raymond Mommens blauw-zwart en keert hij terug naar een oud nest. Bij Club was hij onder meer de ontdekker van Lior Refaelov.

Na eerder al scoutingswerk te hebben gedaan voor Charleroi en Anderlecht vervulde Mommens de functie van hoofdscout bij KV Kortrijk. Daar werd de voormalige Rode Duivel in 2011 weggehaald door Club Brugge. In zijn hoedanigheid van hoofd van de scoutingscel heeft hij sindsdien zijn steentje bijgedragen aan vele successen.


Video OneFootball


Aan zijn periode bij Club Brugge komt nu een einde, want een andere eersteklasser heeft prompt zijn komst aangekondigd. Mehdi Bayat gaat fier op de foto met Raymond Mommens, die zo zijn terugkeer maakt bij een oude stal. Het wordt dus lang niet de eerste passage van de gewezen international in het Zwarte Land.

"Na het bestuderen van verschillende kandidaturen heeft het bestuur besloten om onze oud-speler, coach en scout Raymond Mommens aan te stellen als Chief Scout", verkondigt Charleroi. De Carolo's verklaren een beroep te willen doen op zijn ervaring en netwerk met het oog op het aantrekken van nieuwe spelers.

Mommens moet er mee voor zorgen dat elke positie in de A-kern dubbel bezet is en moet ook een nieuw scoutingbeleid op poten zetten om Belgen en talentvolle jongeren naar Charleroi te halen. Hij heeft getekend voor onbepaalde duur en sluit meteen aan bij zijn nieuwe club om te werken aan lopende en toekomstige dossiers.

Lihat jejak penerbit