Open sollicitatie aan het adres van Koeman: ‘Ik wil het Nederlands elftal halen’ | OneFootball

Open sollicitatie aan het adres van Koeman: ‘Ik wil het Nederlands elftal halen’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·17 Oktober 2024

Open sollicitatie aan het adres van Koeman: ‘Ik wil het Nederlands elftal halen’

Gambar artikel:Open sollicitatie aan het adres van Koeman: ‘Ik wil het Nederlands elftal halen’

Ezechiel Banzuzi debuteerde vorige week bij Jong Oranje en droomt nu al hardop van het Nederlands elftal. Ondanks dat de negentienjarige middenvelder nu pas twee interlands als jeugdinternational achter zijn naam heeft staan, klopt hij al nadrukkelijk op de deur bij Ronald Koeman.

Banzuzi kende een succesvol debuut in de ploeg van bondscoach Michael Reiziger. In het oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van Mexico kwam de middenvelder van het Belgische OH Leuven als invaller binnen de lijnen. Vlak voor tijd verzorgde hij de assist bij de winnende 1-0 van Maxim Dekker.


Video OneFootball


"Het was een fantastische week", vertelt de middenvelder in gesprek met Mee Met Oranje. "Ik heb mijn debuut mogen maken, een assist gegeven én ben ook nog ingevallen vanavond (maandag, red.). Ik ben alleen maar blij.  In het begin was het even wennen. Dat ging gelukkig vrij makkelijk, want iedereen kan goed voetballen. Daardoor kwam ik er lekker in en ik ben blij dat ik mijn voetballende kwaliteiten heb kunnen tonen. Mijn familie was heel trots."

Bij zijn club OH Leuven is Banzuzi uitgegroeid tot een van de steunpilaren. Die rol probeert hij Jong Oranje ook op te pakken. “Ik ben nieuw, maar ik wil wel mijn steentje bijdragen aan de ploeg. Het gaat steeds beter en ik ben ook goed opgevangen door de jongens”, aldus de ambitieuze Banzuzi. “Ik wil zoveel mogelijk spelen en uiteindelijk Oranje 1 halen. Hopelijk zo snel mogelijk, maar alles op z'n tijd."

Lihat jejak penerbit