Oostenrijk hangt Polen met beteuterde Lewandowksi in de touwen | OneFootball

Oostenrijk hangt Polen met beteuterde Lewandowksi in de touwen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·21 Juni 2024

Oostenrijk hangt Polen met beteuterde Lewandowksi in de touwen

Gambar artikel:Oostenrijk hangt Polen met beteuterde Lewandowksi in de touwen

Voor Oostenrijk en Polen was het alle hens aan dek op speeldag 2 op het EK in Duitsland. Op speeldag 1 speelden ze tegen respectievelijk Frankrijk en Nederland zeker geen slechte partij, maar wel werd verloren.

Met een moeilijke derde speeldag voor de boeg was het voor beide landen dan ook tijd om een driepunter te pakken. Met een puntendeling zou niemand waarschijnlijk echt opschieten en dus was het van moeten voor zowel Oostenrijk als Polen.


Video OneFootball


De Polen deden dat wel zonder Robert Lewandowski. De topschutter was mogelijk niet helemaal fit en begon op de bank. Beide landen hadden de boodschap wel begrepen en begonnen furieus aan de wedstrijd.

Gambar artikel:Oostenrijk hangt Polen met beteuterde Lewandowksi in de touwen

Gernot Trauner maakte er voor Oostenrijk al na tien minuten 1-0 van, op een voorzet van Mwene kon hij moederziel alleen binnenkoppen. Het moment voor de Polen om de rug te rechten en ook eens wat te laten zien.

Het kwam gaandeweg meer in de weg en via Zalewski en Zielinski kon het een paar keer komen dreigen. Op het halfuur viel de verdiende gelijkmaker via Piatek, nadat een schot van Bednarek eerst nog werd afgeblokt.

Na de pauze drukte Oostenrijk opnieuw door. Eerst maakte Baumgartner er 1-2 van, een strafschop deed de rest.

Lihat jejak penerbit