Ongelijk Mislintat bewezen bij Ajax: 'Met het oog voor talent is weinig mis' | OneFootball

Ongelijk Mislintat bewezen bij Ajax: 'Met het oog voor talent is weinig mis' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·28 Juni 2024

Ongelijk Mislintat bewezen bij Ajax: 'Met het oog voor talent is weinig mis'

Gambar artikel:Ongelijk Mislintat bewezen bij Ajax: 'Met het oog voor talent is weinig mis'
Gambar artikel:Ongelijk Mislintat bewezen bij Ajax: 'Met het oog voor talent is weinig mis'

© IMAGO

De aankopen van Sven Mislintat als directeur voetbalzaken van Ajax worden door velen als voornaamste oorzaak achter het dramatische afgelopen seizoen gezien. Georges Mikautadze laat echter op het EK met Georgië zien dat de Duitse directeur het niet altijd verkeerd zag en volgens het Algemeen Dagblad gaat Ajax ook niet vrijuit wat betreft het teleurstellende verblijf van Mikautadze in Amsterdam.


Video OneFootball


Mikautadze werd door Mislintat op 30 augustus 2023 binnengehaald bij Ajax, dat met FC Metz tot een akkoord was gekomen over een transfersom van minimaal zestien miljoen euro. Een half jaar en twee trainers, in de personen van Maurice Steijn en John van 't Schip, keerde de 23-jarige aanvaller op huurbasis terug bij Metz en ondanks de degradatie werd de koopoptie van dertien miljoen euro gelicht.

Na een opleving bij Metz verkeert Mikautadze momenteel in de vorm van zijn leven. "Wat hem bij Ajax in een half jaar niet één keer lukte, flikte Mikautadze op het EK al drie keer: scoren", schrijft journalist Johan Inan. Daarvoor de Georgisch international zijn kwaliteiten ook al zien bij Metz, waar hij 14 keer scoorde in 22 duels.

Ajax hanteerde verkeerde aanpak met Mikautadze

Mikautadze werd door Mislintat, Steijn en assistent-trainer Hedwiges Maduro overgehaald om bij Ajax te tekenen. "De nieuwe hoofdcoach helpt daarbij door zijn vertrouwen uit te spreken in een succesvolle samenwerking", schrijft Inan. "Nog geen week nadat hij heeft getekend, verneemt Mikautadze dat de eerder zo enthousiaste trainer de kersverse aankopen heeft gediskwalificeerd."

Is dat de zoete wraak van Mislintat? Nou, eens te meer blijkt dat met diens oog voor talent weinig mis is

- Johan Inan (Algemeen Dagblad)

Nadat Van 't Schip het stokje overneemt van Steijn lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zijn voor Mikautadze. De aanvaller wordt vervolgens tegen Almere City achter Brian Brobbey neergezet. "Mikautadze zwemt in de grote ruimtes en komt 45 minuten lang amper daar waar hij eerder met scherp schoot", schrijft Inan. "Van 't Schip grijpt halverwege in en het slachtoffer is Mikautadze."

Mikautadze vertrekt uiteindelijk op huurbasis naar Metz, waar hij zijn oude vorm hervindt en inmiddels voor een toptransfer staat. "Ajax heeft zijn hun verlies genomen en zien zijn transferwaarde sindsdien alleen maar stijgen", schrijft Inan. "Metz kan binnen een paar maanden al het dubbele vangen (van de terugkoopclausule, red.) en is de grote spekkoper."

"Is dat de zoete wraak van Mislintat?", vraagt Inan zich af. "Nou, eens te meer blijkt dat met diens oog voor talent weinig mis is. Met het creëren van de voorwaarden om dat te laten ontbolsteren bij Ajax was dat echter wel. Net als dat Mikautadze nu bewijst dat een trotse Georgiër geen geduldige Scandinaviër is en de clubleiding dat veel beter op waarde had moeten schatten."

Lihat jejak penerbit