OFFICIEEL: Hernan Losada keert na drie jaar terug naar België en gaat weer aan de slag als hoofdcoach | OneFootball

OFFICIEEL: Hernan Losada keert na drie jaar terug naar België en gaat weer aan de slag als hoofdcoach | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·27 Juni 2024

OFFICIEEL: Hernan Losada keert na drie jaar terug naar België en gaat weer aan de slag als hoofdcoach

Gambar artikel:OFFICIEEL: Hernan Losada keert na drie jaar terug naar België en gaat weer aan de slag als hoofdcoach

Hernan Losada gaat weer aan de slag in België. Hij staat vanaf nu aan het roer bij KMSK Deinze.

Hernan Losada zat al sinds november 2023 zonder club. Toen liep zijn avontuur bij Montréal ten einde. De afgelopen weken werd zijn naam genoemd bij verschillende clubs in 1B.


Video OneFootball


Uiteindelijk is het dan toch KMSK Deinze geworden. De club maakte donderdag bekend dat hij er een contract tot juni 2026 heeft getekend, met één jaar optie.

De club steekt haar ambitie dan ook niet onder stoelen of banken: 'Met deze benoeming toont de club opnieuw zijn duidelijke ambitie voor het seizoen 2024-2025: geschiedenis schrijven en promoveren naar 1A', klinkt het.

Losada was van oktober 2019 tot januari 2021 coach bij Beerschot. Nadien koos hij nog voor avonturen bij D.C. United en Montréal. Nu keert hij terug naar België, waar hij als speler ook lang actief was.

"Ik heb het juiste moment afgewacht om terug te keren naar België als hoofdcoach", begint Losada op de clubwebsite van Deinze. "Na vele gesprekken met de club ben ik ervan overtuigd dat dit het perfecte project is voor mij."

"De vooruitgang die de club de afgelopen twee à drie jaar heeft geboekt, is indrukwekkend, en nu is het aan mij om daarop voort te bouwen en verdere verbeteringen aan te brengen. Ik wil mijn stempel drukken en met dit team geschiedenis schrijven", besluit hij.

Lihat jejak penerbit