Noa Lang barst van het vertrouwen: 'Als ik fit ben, stopt niemand in Europa mij' | OneFootball

Noa Lang barst van het vertrouwen: 'Als ik fit ben, stopt niemand in Europa mij' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 Oktober 2024

Noa Lang barst van het vertrouwen: 'Als ik fit ben, stopt niemand in Europa mij'

Gambar artikel:Noa Lang barst van het vertrouwen: 'Als ik fit ben, stopt niemand in Europa mij'
Gambar artikel:Noa Lang barst van het vertrouwen: 'Als ik fit ben, stopt niemand in Europa mij'

© IMAGO

Noa Lang heeft zaterdagavond andermaal indruk weten te maken in het shirt van PSV. Nadat de aanvaller dinsdag hoogstpersoonlijk zorgde voor een punt tegen Paris Saint-Germain, was Lang zaterdag trefzeker tegen PEC Zwolle in eigen huis. Lang merkt dat hij steeds beter in vorm begint te raken, maar stelt dat dit pas het begin is.


Video OneFootball


De 25-jarige aanvaller liet zaterdagavond tegen PEC Zwolle wederom zien wat hij in huis heeft door de 2-0 te scoren en die op karakteristieke wijze te vieren. In plaats van een bescheiden juichmoment greep hij de kans aan om reclame te maken voor zijn liedje Damage, wat de aandacht trok van het publiek en de media. Over zijn zelfvertrouwen maakt hij zich geen zorgen: "Ik heb altijd genoeg zelfvertrouwen. Daar hoeft niemand zich zorgen om te maken," vertelde Lang na afloop aan de NOS. Zijn geloof in eigen kunnen reikt ver: "Ik weet dat als ik fit ben, sowieso in Nederland niemand mij stopt. Niemand in Europa, denk ik. Dat zeg ik gewoon."

Lang’s sterke prestatie op het veld komt op een belangrijk moment, aangezien hij na blessureleed weer in beeld is bij bondscoach Ronald Koeman voor het Nederlands elftal. Zijn laatste interland dateert van september 2023, maar nu lonkt in november een rentree bij Oranje. Lang reageerde zelfverzekerd op het nieuws dat hij in de voorselectie zit: "Voor mij niet meer dan logisch," zei hij hierover. Hij gaf ook toe dat eerdere afwezigheden bewust waren: "De vorige keer was ik er niet bij, omdat ik weer een beetje last had gekregen. Het was beter om niet te gaan. En die keer daarvoor was het eigenlijk hetzelfde. We hadden het zo afgesproken."

Deze ontwikkeling is een teken van herstel, zowel fysiek als mentaal, voor Lang. Na een jaar vol tegenslagen lijkt hij weer sterker terug te komen. "Nu voel ik mij beter. Ik neem aan dat ik er straks ook gewoon weer bij zit. Dat is toch wel mooi na een jaar," aldus Lang. Zijn optimisme straalt door in zijn woorden, en hij lijkt klaar om zich opnieuw te bewijzen op het hoogste niveau. Voor Koeman biedt dit perspectief in een selectie waarin hij verschillende keuzes heeft voor de aanvalslinie.

Lang beseft echter dat de concurrentie stevig is, met spelers als Cody Gakpo die ook strijden om een plek. Toch ziet hij hierin geen belemmering, maar juist een uitdaging: "Er staat met Cody natuurlijk ook gewoon een topspeler. Dat is een mooie concurrentie," erkent hij. Zijn doel is duidelijk: hij wil zich bewijzen en zijn plek veroveren wanneer de kans zich aandient. "Maar ik weet zeker als ik gewoon mijn ding blijf doen en ik mijn kans krijg, ik die gewoon ga pakken," voegde hij daaraan toe, vastberaden om zijn comeback in Oranje te verzilveren.

Lihat jejak penerbit