Nick Olij en Jeffrey de Lange mogen hopen op binnenlandse overstap | OneFootball

Nick Olij en Jeffrey de Lange mogen hopen op binnenlandse overstap | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·26 Juni 2024

Nick Olij en Jeffrey de Lange mogen hopen op binnenlandse overstap

Gambar artikel:Nick Olij en Jeffrey de Lange mogen hopen op binnenlandse overstap
Gambar artikel:Nick Olij en Jeffrey de Lange mogen hopen op binnenlandse overstap

© IMAGO

AZ is al druk bezig met de selectiesamenstelling voor komend seizoen. In vrijwel alle linies lijken er de komende weken mutaties plaats te gaan vinden. Zo ook op doel, waar Mathew Ryan over een aflopend contract beschikt en in de belangstelling staat van Derby County. AZ hoopt nog altijd op een langer verblijf van de ervaren doelman, maar kijkt inmiddels ook rond naar alternatieven. De Telegraaf noemt Nick Olij en Jeffrey de Lange als mogelijke opvolgers.


Video OneFootball


Met drie WK-deelnames achter zijn naam is Ryan verreweg de meest ervaren speler in de selectie van Maarten Martens. De 32-jarige doelman beschikt echter over een aflopend contract, maar heeft meerdere malen aangegeven open te staan voor een langer verblijf in Alkmaar. Desondanks wees Ryan tot tweemaal toe een aanbod van de club af en lijkt zodoende een spelletje te spelen. De ervaren keeper weet namelijk dat hij opties in het buitenland heeft, waardoor er voor hem geen haast is.

Voor AZ begint de klok wel te tikken. De Alkmaarders willen graag het keeperskorps rond hebben voorafgaand aan de competitie. Martens beschikt met Sem Westerveld, Rome-Jayden Owusu-Oduro en Daniël Deen over drie talentvolle doelmannen, waarvan eerstgenoemde gezien wordt als de toekomstig eerste keuze onder de lat van AZ. Het is alleen de vraag of AZ het aandurft om de drie doelmannen het vertrouwen te geven, zonder een ervaren doelman als Ryan achter de hand.

Mochten AZ en Martens het niet aandurven met Westerveld op het doel, is het niet ondenkbaar dat de club de transfermarkt op gaat voor een nieuwe doelman. De Telegraaf meldt dat Olij en De Lange mogelijk in beeld zouden kunnen komen bij de Alkmaarders, zodra besloten wordt om verder te kijken dan het huidige keeperskorps.

Olij maakte de afgelopen twee seizoenen indruk onder de lat bij Sparta Rotterdam en speelde zichzelf in de kijker van Ronald Koeman, die hem opriep voorafgaand aan het EK in Duitsland. Een plek in de definitieve selectie van het Nederlands elftal zat er vooralsnog niet in, daarvoor lijkt Olij eerst een stap hogerop te moeten maken. De Lange slaagde er afgelopen seizoen in om met Go Ahead Eagles een ticket voor de voorondes van de Conference League te bemachtigen. De 26-jarige sluitpost maakte een uitstekende indruk in Deventer en heeft de club laten weten graag een vervolgstap te willen maken.

Lihat jejak penerbit