Naci Ünüvar blijft mogelijk in Eredivisie na vertrek bij Ajax | OneFootball

Naci Ünüvar blijft mogelijk in Eredivisie na vertrek bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 Agustus 2024

Naci Ünüvar blijft mogelijk in Eredivisie na vertrek bij Ajax

Gambar artikel:Naci Ünüvar blijft mogelijk in Eredivisie na vertrek bij Ajax
Gambar artikel:Naci Ünüvar blijft mogelijk in Eredivisie na vertrek bij Ajax

© IMAGO

Naci Ünüvar komt niet meer in de plannen van Ajax voor. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler wist de afgelopen seizoenen amper te overtuigen en zijn vertrek moet de club voorzien van het broodnodige kapitaal. TransferWatch meldt dat zowel FC Twente als NEC de komst van Ünüvar bestuderen.


Video OneFootball


Hoewel Ünüvar jarenlang bekendstond als misschien wel hét grote talent op De Toekomst, lijkt zijn ontwikkeling al enige tijd stil te staan. Zowel bij FC Twente als Trabzonspor slaagde Ünüvar er niet in om een basisplaats te veroveren, waardoor Ajax besloten heeft om niet langer met de Turkse jeugdinternational door te gaan. Ünüvar, 21 jaar, staat in principe nog tot medio 2026 onder contract in Amsterdam.

Francesco Farioli meldde op de open dag van Ajax dat de aanvaller geen toekomst meer had in Amsterdam. De oefenmeester zei dat het een moeilijke beslissing was. "Hij is een kind van de club, maar het is nooit makkelijk. Ik vind alles leuk aan trainer zijn, behalve dit. Maar toen ik coach werd heb ik mezelf beloofd eerlijk te zijn en geen dingen te verbergen. Als ik geen plek zie voor iemands specifieke kwaliteiten, denk ik dat het het beste is om met respect naar hem toe te stappen en de waarheid te zeggen."

FC Twente en NEC bieden de aanvaller nu een uitweg. TransferWatch meldt dat beide clubs serieuze opties zijn, waarbij een vertrek naar het buitenland ook tot de mogelijkheden behoort. Ünüvar werd afgelopen seizoen door Ajax verhuurd aan de club uit Enschede en moest het lange tijd voornamelijk doen met een plek op de bank bij FC Twente. Maar in de laatste wedstrijden van het seizoen kreeg de linksbuiten steeds vaker speeltijd onder trainer Joseph Oosting. De Turkse jeugdinternational kwam in zijn laatste vijf wedstrijden voor de zomer tot 217 minuten in het shirt van FC Twente. Dat terwijl hij in de twintig wedstrijden daarvoor niet verder kwam dan 385 minuten.

FC Twente haalde deze zomer met Sayfallah Ltaief al een nieuwe linksbuiten in huis, waardoor de concurrentie aanzienlijk is voor Ünüvar in De Grolsch Veste. Zeker nu Mitchell van Bergen steeds harder op de deur klopt in Enschede. NEC beschikt met Kodai Sano en Basar Önal in principe al over twee opties op de linkerflank, waardoor de kans groot is dat Ünüvar in beeld is op de tien positie in Nijmegen.

Lihat jejak penerbit