Matthijs de Ligt levert miljoenen euro's aan salaris in om overstap naar United mogelijk te maken | OneFootball

Matthijs de Ligt levert miljoenen euro's aan salaris in om overstap naar United mogelijk te maken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 Juli 2024

Matthijs de Ligt levert miljoenen euro's aan salaris in om overstap naar United mogelijk te maken

Gambar artikel:Matthijs de Ligt levert miljoenen euro's aan salaris in om overstap naar United mogelijk te maken
Gambar artikel:Matthijs de Ligt levert miljoenen euro's aan salaris in om overstap naar United mogelijk te maken

© IMAGO

Manchester United is een stap dichter bij het aantrekken van verdediger Matthijs de Ligt. Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano heeft de Oranje-international groen licht gegeven voor een transfer naar de club van trainer Erik ten Hag. Daarbij zou De Ligt bereid zijn om genoegen te nemen met een lager salaris.


Video OneFootball


De Duitse journalist Christopher Michel weet te melden dat De Ligt voor zo'n vijftien miljoen euro op de loonlijst staat bij Bayern München, terwijl the Red Devils minder dan twaalf miljoen euro per jaar willen bieden. Die persoonlijke voorwaarden zijn volgens Romano geen probleem, want zijn zaakwaarnemer Rafaela Pimenta onderhandelt momenteel alleen met Manchester United.

Omwille van bezuinigingen wil Bayern München graag van De Ligt af. Bovendien is der Rekordmeister ook druk bezig met het aantrekken van centrale verdedigers. Zo wist de club van nieuwbakken trainer Vincent Kompany de Japanner Hiroki Ito al over te nemen van VfB Stuttgart en is de club druk bezig om Jonathan Tah over te nemen van Bayer Leverkusen.

Manchester United meldde zich met een openingsbod van zo'n veertig miljoen euro bij de Duitse topclub, terwijl Bayern meer dan vijftig miljoen euro wil ontvangen voor de Nederlander. Inmiddels is Bayern München bereid om de verdediger voor vijftig miljoen euro inclusief clausules en een doorverkooppercentage te laten gaan. Ten Hag heeft intern al laten weten dolgraag opnieuw te willen samenwerken met De Ligt.

De 24-jarige Oranje-international verscheen in 2016 onder Peter Bosz voor het eerst in de basis bij Ajax en brak onder diens opvolger Marcel Keizer definitief door. De grootste successen boekte hij bij Ajax echter onder Ten Hag. De Ligt won in 2019 de TOTO KNVB Beker en het landskampioenschap met Ajax en bereikte datzelfde jaar de halve finale van de Champions League, die werd verloren van Tottenham Hotspur. Na dat seizoen lijfde Juventus hem voor 85,5 miljoen euro in.

Lihat jejak penerbit