Marktwaarde van wisselvallige Veerman zakt naar laagste punt van dit jaar | OneFootball

Marktwaarde van wisselvallige Veerman zakt naar laagste punt van dit jaar | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 Oktober 2024

Marktwaarde van wisselvallige Veerman zakt naar laagste punt van dit jaar

Gambar artikel:Marktwaarde van wisselvallige Veerman zakt naar laagste punt van dit jaar
Gambar artikel:Marktwaarde van wisselvallige Veerman zakt naar laagste punt van dit jaar

© IMAGO

Joey Veerman was vorig seizoen een van de absolute uitblinkers bij PSV, maar heeft zijn vorm dit seizoen nog niet helemaal te pakken. De middenvelder kon op het EK in Duitsland al niet echt overtuigen en is ook bij PSV wisselvallig begonnen. Mede door zijn wisselvallige prestaties en zijn in de zomer van 2026 aflopende contract is zijn Estimated Transfer Value (ETV) de afgelopen maanden flink gedaald.


Video OneFootball


De 25-jarige middenvelder staat na negen wedstrijden dit seizoen op één goal en vijf assists. Dat zijn op zich aardige cijfers, maar toch weet Veerman niet elke wedstrijd te overtuigen. Tegen Fortuna Sittard (1-3 winst) werd de spelverdeler zelfs al na een helft naar de kant gehaald. Overigens zei trainer Peter Bosz dat achter die wissel niet te veel gezocht moest worden. "Joey speelde niet goed, maar hij was niet eens de slechtste. Maar mijn alternatief was wel iemand die op zijn positie speelt en dat was Saibari. Ik vond dat we de kwaliteiten van Ismael (Saibari, red.) nodig hadden. Dus ging Joey eraf."

PSV hanteerde afgelopen zomer een torenhoge vraagprijs van vijftig miljoen euro voor de zestienvoudig Oranje-international. Voor dat bedrag hapte geen enkele club toe. Veerman beklaagde zich eind augustus al bij ESPN over het gebrek aan interesse. “Hans, uiteindelijk is er voor mij niks", zei hij tegenover Hans Kraay junior. “Geen interesse op dit moment? Geen clubs die concreet zijn?”, vroeg de verslaggever vervolgens. Daarop antwoordde Veerman ironisch: “Ja, de Swift Boys en de Poldervogels, ken je die?", verwijzend naar de televisieserie All Stars.

De gevraagde transfersom van vijftig miljoen euro lijkt onrealistisch, daar Veerman in mei, toen zijn waarde het hoogste was, een ETV van 24,7 miljoen euro vertegenwoordigde. Die ETV is inmiddels flink gedaald: in oktober wordt de waarde van Veerman geschat op 17,4 miljoen euro. Dat is de laagste ETV die de middenvelder dit jaar heeft genoteerd. In november 2023 was Veerman 16,1 miljoen euro waard.

Dat de voormalig speler van sc Heerenveen en FC Volendam zo in waarde gedaald heeft, heeft onder meer te maken met zijn medio 2026 aflopende contract. De partijen zijn al maanden in onderhandeling om die verbintenis te verlengen. Voor de transferperiode legde Veerman een aanbieding van PSV naast zich neer, maar de verwachting is dat hij nu welwillender staat tegenover een langer verblijf.

Lihat jejak penerbit